Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η μικρή μας πόλη

1 comment
Το έργο "Η μικρή μας πόλη", είναι τρίπρακτο θεατρικό του Θόρντον Ουάιλντερ. Η δράση τοποθετείται στη φανταστική πόλη Grover's Corners και παρουσιάζει τη καθημερινότητα απλών ανθρώπων των αρχών του 20ού αιώνα. Το έργο καλύπτει τη χρονική περίοδο 1901-1913. Η ιδιαιτερότητα της σκηνικής παρουσίασης του έργου είναι πως δεν προβλέπεται η ύπαρξη σκηνικού χώρου και σκηνικών αντικειμένων.
Οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν τη μιμική και την παντομίμα για να παραστήσουν και να "ζωντανέψουν" τα ανύπαρκτα αντικείμενα.
Πρωτοπαρουσιάστηκε στο McCarter Theater του Νιού Τζέρσευ, στις 22 Ιανουαρίου 1938 και ακολούθησαν σκηνικές μεταφορές στο Broadway. Το έργο του Ουάιλντερ κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Η μικρή μας πόλη" του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλι και του Τζωρτζ, ο Ουάιλντερ καταγράφει την καθημερινή ζωή σε μια μικρή αμερικανική κοινότητα. Ξημερώματα και νύχτες, έρωτες και γάμοι, γειτονιές και παρέες και βόλτες στο φεγγαρόφωτο αποτελούν κάποιες από τις μικρές ή μεγάλες στιγμές των ηρώων αυτής της πόλης, που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Το πολυβραβευμένο έργο του Ουάιλντερ, δεν είναι μόνο "μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο και των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής", όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την πεμπτουσία της ζωής.
Καθημερινές, σημαντικές ή ασήμαντες στιγμές που ο Χρόνος σβήνει από τη μνήμη με το πέρασμά του φωτίζονται αριστουργηματικά για να αναδείξουν τη μαγεία που κρύβεται πίσω από όλα όσα καθόρισαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την πορεία και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής
Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Βούρος
Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Μουσική σύνθεση-μουσική επιμέλεια: Ζέττα Νικολαΐδου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Διδασκαλία αυτοσχεδιασμών: Γιώργος Κολοβός
Βοηθός σκηνοθέτις: Δελίνα Βασιλειάδη
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν: Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Σιακάρας, Ελένη Θυμιοπούλου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύα Σωφρονίδου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αριέττα Μουτούση, Μαριαλένα Ροζάκη, Θάνος Φερετζέλης, Τιμολέων Παπαδόπουλος, Σωτήρης Καρκαλέμης, Μιχάλης Σιώνας, Στάθης Βούτος, Τάσος Πανταζής, Χρύσανθος Καγιάς, Εύη Σαρμή, Γιώργος Σφυρίδης, Σίμος Πατιερίδης, Μιχάλης Γούναρης.

Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00, από 28 Φεβρουαρίου 2014
Εισιτήρια: 15, 12 (μειωμένο, λαϊκές), 10 (Πέμπτη), 8 (ομαδικό), 5 (ανέργων)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: