Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το γλυκό πουλί της νιότης

Leave a Comment
Η μοναξιά, ο ερωτισμός και η ανάγκη για την "καλοσύνη των ανθρώπων" κυριαρχούν στα περισσότερα έργα του Τένεσι Ουίλλιαμς. Οι χαρακτήρες παλεύουν με τους δαίμονες τους και προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που αλλάζει. Στο "Γλυκο πουλί της νιότης", ένας τυχοδιώκτης, ο Τσανς Γουέιν επιστρέφει στη γενέτειρα του, φέρνοντας μαζί του την "ξεπεσμένη" σταρ του κινηματογράφου Αλεξάνδρα ντελ Λάγκο.
Δυο άνθρωποι ματαιόδοξοι συναντιούνται στην πιο οριακή στιγμή της ζωής τους, ακουμπάνε ο ένας επάνω στον άλλο, στην προσπάθειά τους να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους, τον πανικό τους για τον Χρόνο, που κυλάει και αφήνει τα σημάδια του, όχι μόνο στα πρόσωπά τους αλλά και στις ψυχές τους. Δυο χαμένες ψυχές που βυθίζονται στο αλκοόλ, την κραιπάλη, τους τεχνητούς παραδείσους… που ονειρεύονται το Χόλυγουντ, τη δόξα, την εξουσία και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Η προσγείωσή τους, όμως, σε μια σκληρή και βίαιη πραγματικότητα, τους αφήνει μετέωρους μέσα στις προσωπικές τους αυταπάτες. Δύο άνθρωποι μόνοι, αφημένοι στη μοίρα και την απόγνωσή τους, στην απώλεια του παραδείσου τους, στην αυτοεξορία τους.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Το γλυκό πουλί της νιότης" του Τένεσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Κίνηση: Κώστας Γεράρδος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου.

Παίζουν: Μαίρη Ανδρέου, Λίλα Βλαχοπούλου, Μάνος Γαλανής, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Θανάσης Δισλής, Παναγιώτης Δόκτωρ, Βασίλης Ισσόπουλος, Αμαλία Καβάλη, Κοραλία Καράντη, Δημήτρης Κολοβός, Απόστολος Μπαχαρίδης, Μέμος Μπεγνής, Ιάκωβος Μυλωνάς, Νικόλαος Πολοζιάνης, Μίλτος Σαμαράς, Γιάννης Σαμψαλάκης, Σπύρος Σαραφιανός, Θάλεια Σκαρλάτου, Γιάννης Τσάτσαρης, Δημήτρης Τσιλινίκος.

Πιανίστας: Παναγιώτης Μπάρλας.

Μια παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος.

Στο Βασιλικό Θέατρο, (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00
Εισιτήρια: 15, 12 (μειωμένο, λαϊκές), 10 (Πέμπτη), 8 (ομαδικό)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: