Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Οι περιπέτειες μιας συμβίωσης

Leave a Comment
Ένα βροχερό βράδυ ένας μοναχικός άντρας, που αισθάνεται κοινωνικά αποκλεισμένος και περιθωριοποιημένος, ο Μπέντζαμιν, βάζει ένα στοίχημα με τον εαυτό του. "Μπορεί ή όχι να συμβιώσει με μια γυναίκα;" Την απάντηση στο ερωτηματικό αυτό, στη "λέξη της ημέρας", θα προσπαθήσει να τη βρει απαγάγοντας "τυχαία" τη Γκλόρια.
Μια νεαρή μικροαστή νοικοκυρά, μεγαλωμένη με το αμερικάνικο όνειρο, που ασφυκτιά στην καθημερινότητά της, ζώντας σε ένα περιβάλλον που η ίδια απεχθάνεται.
Δυο χαρακτήρες που βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τη ζωή τους, χωρίς όμως να μπορούν να την αλλάξουν ή ακόμα και να την εκφράσουν. Από τη στιγμή που "συναντιώνται", ξεκινά ένα παιχνίδι ανάμεσα τους που θα φέρει στην επιιφάνεια τις αλήθειες τους. Αλήθειες επώδυνες που και οι ίδιοι τις συνειδητοποιούν για πρώτη φορά και αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή τους. Αλλάζοντας, πιθανά, την καθημερινότητά τους και το μέλλον τους.
Μια σπουδή σε ένα έργο που διαπραγματεύεται με χιούμορ και τρυφερότητα, τη σχέση των δυο φύλων, την ανάγκη για επικοινωνία, ασκώντας κριτική στο δυτικό τρόπο ζωής, με σαφείς επιρροές από το κίνημα των Μπίτνικ, τη γενιά της αμφισβήτησης στη δεκαετία του ’60, στην Αμερική, μα αρκετά επίκαιρο και σήμερα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ο τίγρης" του Μurray Schisgal, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.

Μετάφραση: Θεατρική Ομάδα ριSκο
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Τελεβάντου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Βοηθός φωτιστή: Αθηνά Μπανάβα.

Παιζουν: Έλενα Δαμίγου, Ορέστης Παλιαδέλης.

Στο Studio Κοιτώνες, (Θεμιστοκλή Σοφούλη 125, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6943 649 009)
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: