Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Δύο μονόπρακτα του Μπέκετ στο θέατρο Ροές

Leave a Comment
"Οι αναμνήσεις σε σκοτώνουν. Δεν πρέπει λοιπόν να σκέφτεσαι όσα αγαπάς, ή μάλλον καλύτερα να τα σκέφτεσαι, γιατί ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να τα βρεις, λίγο, λίγο, στο μυαλό σου" Σ.Μπέκετ/Διωγμένος (1946)

Στο έργο Εκείνη τη φορά παρακολουθούμε έναν άνθρωπο μεγάλο σε ηλικία, σε ένα άχρονο περιβάλλον να αποκοιμάται. Παρακολουθούμε το όνειρο του, τρεις φωνές —μια για κάθε στάδιο της ζωής του— έρχονται και επανέρχονται σε ένα αναπροσαρμοζόμενο κυκλικά μοτίβο σαν όνειρο, με ό,τι μπορεί αυτό να περικλείει. Την ηρεμία, το ξύπνημα του εφιάλτη, την ξεκούραση, την αρχή και το τέλος.

Στο έργο Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ ο άνθρωπος γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο τα γενέθλια του μόνος του, με μόνη του συντροφιά το μαγνητόφωνο του- περιτριγυρισμένο από τις μπομπίνες του, που του χρησιμεύουν ως ημερολόγιο, ως αποθήκη της μνήμης, ακούγοντας κάποιο παλιότερο έτος του εαυτού του και εν συνεχεία καταγράφοντας/ηχογραφώντας τα γεγονότα του χρόνου που πέρασε.

Τώρα στη θεατρική σκηνή

Εκείνη τη φορά/Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Νίκου Πασχίδη.


Ο Νίκος Πασχίδης παρουσιάζει δύο έργα του Σάμιουελ Μπέκετ, με βασικό άξονα την έννοια της μνήμης και της ανάμνησης της προσπάθειας ανασύνθεσης του παρελθόντος, σκηνοθετώντας τον Κώστα Γαλανάκη. Τα δύο έργα παρουσιάζονται ως ένα, ενοποιώντας ουσιαστικά την φιγούρα σε μια εικόνα.


Μετάφραση: Ξανθή Κρανίδη
Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Πρωτότυπη Μουσική: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Πελαγία
Βοηθός Φωτιστή: Εβίτα Αναγνoπούλου
Επικοινωνία: Νάντια Δρακούλα, MEM Communications.

Ερμηνεύει ο Κώστας Γαλανάκης.

Στο Θέατρο Ροές, (Ιάκχου 16, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός, Αθήνα, τηλ. 210.3479426, 210.3479169)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 10 Φεβρουαρίου 2014
Εισιτήρια: 12, 5 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: