Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Δροσάκη, Κοντογεώργη, Σκαφιδά για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Leave a Comment
Οι φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" είναι η Λένα Δροσάκη για την ερμηνεία της στα έργα "Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα" του Γιώργου Ιωάννου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και "Venison", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, η Νάντια Κοντογεώργη για την ερμηνεία της στο "Σικάγο" των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και η Γιούλικα Σκαφιδά
για τις ερμηνείες στις παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, "Ο Ορφέας στον Άδη" του Τένεσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Barbara Weber και "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Γιουτζίν Ο΄Νηλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Το βραβείο που θα απονεμηθεί στις 4 Μαρτίου 2014 στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς (στις 19:00), ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ η ηθοποιός που θα διακριθεί θα κρατήσει για έναν χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη.
Η επιτροπή που θα αποφασίσει αποτελείται από τη Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), τη Δηώ Καγγελάρη, τη Ματίνα Καλτάκη, τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη Ρένη Πιττακή (μέλη).
Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη εκδίδει λεύκωμα με τίτλο "Μελίνα" και οργανώνει έκθεση με τίτλο "Οδός Μελίνας Μερκούρη". Η παρουσίαση του λευκώματος και τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στο Μουσείο Μπενάκη.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: