Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μορφές από το έργο του Βιζυηνού

Leave a Comment
Η Άννα Κοκκίνου μεταφέρει και ζωντανεύει κείμενα του έλληνα λογοτέχνη και μετατρέπει την γλώσσα του κειμένου σε θεατρικό λόγο. Με μοναδικό αντικείμενο ένα τραπέζι γίνεται η αφηγήτρια των έργων του Βιζυηνού Το μόνο της ζωής του ταξείδιον, Το αμάρτημα της μητρός μου, Μοσκώβ Σελίμ, Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπολέως, Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας, Πρωτομαγιά.
Η Άννα Κοκκίνου με τα πολλά της πρόσωπα, τις πολλές φωνές, τις διαφορετικές ηλικίες και φύλα, μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι εικόνων που συναρπάζει.

Η παράσταση Μορφές από το έργο του Βιζυηνού παίχτηκε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στο εξωτερικό, έχει συμπληρώσει 800 παραστάσεις και θεωρείται σημείο αναφοράς και σταθμός στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου. Τώρα επανέρχεται για έναν νέο κύκλο παραστάσεων, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων παρουσίας του Θεάτρου Σφενδόνη.

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Νίκος Φλεσσας
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής

Σύνθεση κειμένου και ερμηνεία: Άννα Κοκκίνου.

Στο Θέατρο Σφενδόνη, (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Αθήνα, τηλ. 215 5158968)
Κάθε Σάββατο και Δευτέρα στις 20:00.
Εισιτήρια: 15, 10 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: