Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η νύχτα των δολοφόνων

Leave a Comment
Τρία αδέλφια αυτoεγκλωβισμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους, αντιδρούν στην ιδέα των παντοδύναμων γονιών τους και φαντασιώνονται ότι τους βγάζουν απ’ τη μέση. Για να ξεπεράσουν τις ενστάσεις τους και για να αντλήσουν κουράγιο για την άρρητη πράξη που αέναα σχεδιάζουν χωρίς να εκτελούν, αναλώνονται σε παιχνίδια ρόλων.
Υποδύονται τους αυταρχικούς γονείς τους, τους αστυνομικούς, τους δικαστές και όλους όσους θα τους κατηγορούσαν σε περίπτωση που όντως γινόταν εγκληματίες.
Το παιχνίδι τους διαρκεί όσο λείπουν οι γονείς τους. Σκοπός του παιχνιδιού, η δολοφονία των γονιών τους. Μάρτυρες και συνένοχοι, οι θεατές. Μια παράσταση για τον εγκλωβισμό μιας γενιάς και το μερίδιο ευθύνης της. Φταίει η κοινωνία, η οικογένεια; εμείς οι ίδιοι;

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Η νύχτα των δολοφόνων του Χοσέ Τριάνα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραβασίλη.

Ο σκηνοθέτης επισημαίνει: "Η κατάσταση η οποία βιώνουμε σήμερα θέτει πιο έντονα από ποτέ το ζήτημα της πραγματικής σύγκρουσης με τον αυτοπεριορισμό μας. Κάθε επιστροφή σε περιοριστικούς μηχανισμούς μας αποτρέπει από το να πάρουμε πρωτοβουλίες. Η υπέρβαση αυτών των εξαρτησιογόνων σχέσεων θα πρέπει να αποτελεί τον διαρκή αγώνα όλων. Έτσι λοιπόν και οι τρεις χαρακτήρες του έργου δρουν συγκρουσιακά μεταξύ τους, απέναντι στο οικογενειακό περιβάλλον και τους φορείς του. Η στιγμή που θα αποφασίσουν να μην επιστρέψουν στο ανώδυνο παιχνίδι, που επιβάλλει η παρουσία των γονέων, αλλά θα βρούνε τη δύναμη για την ηρωική έξοδο, θα αποτελέσει το εφαλτήριο της ανεξαρτητοποίησης τους και την ελπίδα ότι θα αποτελέσουν πρότυπα και όχι προέκταση των εξουσιαστικών μορφών των γονέων τους".

Μετάφραση: Γιάννης Θηβαίος
Επιμέλεια κίνησης: Χάρης Πεχλιβανίδης
Σκηνογραφική-Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Ελένη Χούμου. 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Χούμου.

Παίζουν:Σοφία-Ιόλη Μπούντα, Μαργαρίτα Νασιούλα, Πέτρος Παπαζήσης.

http://www.thea90.gr/

Στο Θέατρο 90 Μοιρών, (Φιλίππου 36, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 001960)
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30
Εισιτήρια: 10, 5 (μειωμένο)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: