Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρική απόδραση στο Λονδίνο

Leave a Comment
Mojo του Jez Butterwort, σε σκηνοθεσία Ian Rickson.
O Rupert Grint και ο Ben Whishaw πρωταγωνιστούν στην πρώτη σημαντική αναβίωση —μετά την πρώτη παράσταση το 1996— του βραβευμένου με βραβείο Olivier, Mojo.
Η δράση τοποθετείται στο Atlantic Club, στο Σόχο του 1958. Με φόντο την ροκ εν ρολ σκηνή της δεκαετίας του ΄50, το έργο παρακολουθεί τη σύγκρουση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του κλαμπ, Έζρα και τον "νονό" Σαμ Ρος, με αφορμή τη συνεργασία με τον ταλαντούχο νεαρό μουσικό Σίλβερ Τζόνυ. Μια μαύρη κωμωδία για τον υπόκοσμο και τα παιχνίδια εξουσίας στην πιο αινιγματική περιοχή του Λονδίνου.
Harold Pinter Theatre, έως 8 Φεβρουαρίου 2014.

From Morning, to midnight του Γκέοργκ Κάιζερ, σε διασκευή Ντένυς Κέλλυ και σκηνοθεσία Melly Still.
Το έργο παρακολουθεί το δράμα ενός συνηθισμένου ανθρώπου που κατά τη διάρκεια μιας παράξενης μέρας, δραπετεύει από τη μονότονη ζωή του και καταστρέφει τον εαυτό του. Παρασυρμένος από τον πόθο του για μια γυναίκα από τη Φλωρεντία, ο τίμιος αυτός ταμίας υπεξαιρεί μεγάλο χρηματικό ποσό, επιχειρεί να βιώσει σε μία μέρα όσα δεν του έδωσε ολόκληρη η ζωή και καταλήγει στην αυτοκτονία.
Lyttelton National Theatre, έως 26 Ιανουαρίου 2014. 

Βρικόλακες του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Richard Eyre.
Η Έλεν Άλβιγκ, ηρωϊδα στο έργο, είναι αυτή που καταστρέφεται στην προσπάθειά της να διασώσει την ηθική της ελευθερία, σέβεται την αστική ηθική, αλλά βγαίνει νικημένη είτε γιατί αρνήθηκε την προσωπικότητά της, είτε γιατί τον ήρωα του έργου Όσβαλντ, τον βαραίνει η μοίρα μιας τρομερής κληρονομικότητας. Οι Βρικόλακες είναι ένα έργο που έχει στοιχεία από προγενέστερα αριστουργήματα της κλασσικής, αλλά και της αρχαιοελληνικής δραματουργίας.
Στο Trafalgar Studios 1 Theatre, έως 8 Μαρτίου 2014.

Adler & Gibb του Tim Crouch, σε σκηνοθεσία Tim Crouch, Karl James and Andy Smith.
Τα παιδιά κάθονται στις καρέκλες τους και κουνούν τα πόδια τους. Ο μαθητής παραδίδει την εργασία του. Η ηλικιωμένη γυναίκα στέκεται με το όπλο στα χέρια. Το νεαρό ζευγάρι επιστρέφει στο σπίτι. Μια ταινία γυρίζεται. Η αλήθεια λεηλατείται. Αλλά το σπίτι είναι ακόμα "ζωντανό" και η προσπάθεια αντίστασης είναι ακόμα ισχυρή. Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας επιδρομής - σε ένα σπίτι, μια ζωή, μια πραγματικότητα και μια κληρονομιά.
Ο -γνωστός και στο ελληνικό θεατρικό κοινό- Tim Crouch επανέρχεται με νέο κείμενο.
Στο Royal Court Theatre Downstairs.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: