Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το πνεύμα των Χριστουγέννων στον Πειραιά

Leave a Comment
Παραμονή Χριστουγέννων. Ο γερο-Σκρουτζ καθόταν στο αφιλόξενο γραφείο του και δούλευε σκυμμένος πάνω από τα χαρτιά του, όπως συνήθως. Τα κόκκινα ρυτιδιασμένα μάτα και τα σφιγμένα άχρωμα χείλη του φανέρωναν καλά το στρυφνό χαρακτήρα του.
"Τι ανοησίες είναι αυτές!" έλεγε σε όποιον τολμούσε να του ευχηθεί καλές γιορτές. "Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που πρέπει να ξοδεύεις συνεχώς χρήματα, χωρίς να εισπράττεις τίποτε από κανέναν. Δε θα μου καιγόταν καρφί αν τα Χριστούγεννα δε γιορτάζονταν ποτέ..."
Το ίδιο βράδυ, τρία πνεύματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα επισκεφτούν το φιλάργυρο Σκρουτζ προσφέροντάς του μια τελευταία ευκαιρία για να ξεφύγει από τη μιζέρια της μοναχικής ζωής του. Ίσως τον πείσουν να αλλάξει γνώμη...

Ο Σκρουτζ κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Τα τρία φαντάσματα που τον επισκέπτονται την παραμονή των Χριστουγέννων τον μεταμορφώνουν από γκρινιάρη γερο-τσιγκούνη σε καλόκαρδο και γενναιόδωρο παππού. Αυτά τα Χριστούγεννα ο Σκρουτζ παίρνει το πολυτιμότερο μάθημα: στη ζωή δεν είναι τα χρήματα που μπορούν να σου εξασφαλίσουν την ευτυχία, αλλά η αγάπη, η καλοσύνη και το ενδιαφέρον για τους άλλους.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Το πνεύμα των Χριστουγέννων, σε σύλληψη Άκη Σακελλαρίου και σκηνοθεσία Χρήστου Γεωργίου και Άκη Σακελλαρίου.

Βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση έχουν η μαγεία, τα πνεύματα και το φως! Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές υπολογιστικής όρασης και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας οι ηθοποιοί ζωγραφίζουν με τις κινήσεις τους και τη φωνή τους, σε μια τεράστια οθόνη, την ιστορία του παραδόπιστου Εμπενέζερ Σκρουτζ. Σε συνεργασία με ομάδα διδασκόντων και εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι προβολές γίνονται δυναμικές, προσδίδοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Οι ηθοποιοί συνομιλούν επί σκηνής με φαντάσματα, αλλάζουν χαρακτήρες και ταξιδεύουν σε άλλους χρόνους και τόπους με τη βοήθεια της τεχνολογίας...και όλα αυτά, παρόντος του πνεύματος των Xριστουγέννων... που οδηγεί στην ανακάλυψη της αληθινής ευτυχίας, της γαλήνης και της αγάπης.

Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Τίνα Βασιλικού
Μουσική ενορχήστρωση: Θεόδωρος Λεμπέσης

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ακης Σακελλαρίου, Αναστασία Γιαννάκη.
Συμμετέχουν 12 μουσικοί της Καμεράτα SINFONIA.
Διαδραστικές προβολές από την ομάδα visualcortex.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, 210 4143300)
23 Δεκεμβρίου στις 17:30, 27 Δεκεμβρίου στις 14:30, 30 Δεκεμβρίου στις 17:30, 6 Ιανουαρίου στις 17:30 
Εισιτήρια: 7, 5 (μειωμένο, προπώληση)






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: