Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εκπαιδευτικές επιλογές στην Αθήνα

Leave a Comment
Μετά την επιτυχία έξι προηγούμενων κύκλων, το φετινό εργαστήριο της Θεατρικής Γραφής θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Το εργαστήριο, που εισηγείται και φέτος ο Ανδρέας Φλουράκης, θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Central School of Speech and Drama του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και κειμένου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών και ολοκληρωμένων έργων. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επιλεγμένο υλικό του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά στο θέατρο Επί Κολωνώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στα emails: aflourakis@yahoo.gr και xkolono@otenet.gr.

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο σεμινάριο τεχνικής Alexander με τον Γιώργο Μάτσκαρη, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2014. Η Τεχνική Alexander είναι μια διδασκαλία που συμβάλλει στην εξέλιξη και ωρίμανση της ανθρώπινης κίνησης, αντίληψης και έκφρασης. Το σεμινάριο του Γιώργου Μάτσκαρη έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις συνήθειες που περιορίζουν την έκφρασή μας και μας καταπονούν όταν καθόμαστε, στεκόμαστε και κινούμαστε, καθώς και την προέλευση και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Θα εξεταστεί η έννοια της χαλάρωσης, με έμφαση στο μηχανισμό της αναπνοής και με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή μυοσκελετικών και άλλων παθήσεων και θα δοκιμαστούν νέοι τρόποι κίνησης που προάγουν την ακρίβεια, τον έλεγχο και το συντονισμό του σώματος. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος το σώμα τους, να βελτιώσουν τη στάση και την απόδοσή του και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την καθημερινότητά του. Η τεχνική Alexander συμπεριλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολών μουσικής, χορού, τραγουδιού και θεάτρου, όπως τα Actors Studio, Julliard School και New York University. (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 213 0040496)

Η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το σεμινάριο θεάτρου "Παιχνίδια Εξουσίας". Φέτος το σεμινάριο θα ασχοληθεί με το ζήτημα των διαφορετικών υποκριτικών απαιτήσεων που προκύπτουν από έργα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικό είδος, και πιο συγκεκριμένα στο διαφορετικό ύφος παιξίματος ανάμεσα σε ένα ρεαλιστικό και σε ένα συμβολικό-ποιητικό κείμενο. Πρόκειται για διαφορετικές ερμηνείες ή για διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις; Ποια εργαλεία που αφορούν τόσο στην ανάλυση του έργου και στην σύνθεση του ρόλου, όσο και στον τρόπο εκφοράς του λόγου και στην ενεργοποίηση υλικού εκτός κειμένου είναι κατάλληλα για το κάθε είδος κειμένου; Ανάλογα με την σύνθεση της ομάδας θα επιλεγούν δύο έργα διαφορετικού ύφους, με κοινό θεματικό άξονα το παιχνίδι εξουσίας και την σχέση εξουσιαστή–εξουσιαζόμενου, τα οποία θα δουλεύονται παράλληλα. (GazSymphonyStudio, Αριστοφάνους 1, πλατεία Ψυρρή, τηλ. 6977094523, 6973898750)

Η ομάδα "bijoux de kant" εγκαινιάζει το "Bijoux de Kant Factory", ένα εργοστάσιο παραγωγής τέχνων, με πρώτη του δράση μια σειρά τρίμηνων εργαστηρίων υποκριτικής και κίνησης τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον Υπόγειο χώρο και στο black box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης και ο χορευτής και χορογράφος Τάσος Καραχάλιος θα δουλέψουν με τους συμμετέχοντες πάνω σε τεχνικές του σύγχρονου θεάτρου που εκκινούν από και επικεντρώνονται στο σώμα του ερμηνευτή. Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα. Στόχος τους είναι το υλικό τους να καταλήγει σε παράσταση. (τηλ. 6944 094787)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: