Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο στα σχολεία από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης

Leave a Comment
Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης και η θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι παρουσιάζουν για τρίτη συνεχή χρονιά, μια παράσταση για παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου αλλά και για παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Παράλληλα, για πρώτη χρονιά φέτος, διευρύνουν τη δράση τους και παρουσιάζουν μια παράσταση για νήπια και παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

"(Δεν) είμαι Προ*" του Τάσου Αγγελόπουλου, σε σκηνοθεσία Θέμη Θεοχάρογλου. 
Αυτή είναι η ιστορία του Άρη. Ο Άρης είναι ένας έφηβος όπως τόσοι και τόσοι όλοι. Μόνο που, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, έχει καταφέρει να γίνει "αόρατος" για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στο σχολείο του η Νάγια, η καινούργια μαθήτρια από την Ιταλία. Ο Άρης θα ήθελε η Νάγια να τον προσέξει, αλλά η Νάγια δεν τον βλέπει, αφού έχει περάσει τόσον καιρό "αόρατος". Από εκείνη τη στιγμή, ο Άρης αποφασίζει να γίνει προ*, να σταματήσει να είναι πια "αόρατος". Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Άρης άρχισε αυτός να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του. Αλλά, είναι και η ιστορία για το πώς ο Άρης ανακάλυψε ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να είσαι.

Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο, δύο ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους "ρόλους" πλην του εαυτού του.
Η παράσταση διαρκεί 35 λεπτά και παρουσιάζεται όχι στο θέατρο, αλλά από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του καθηγητή τους.

(Για παιδιά ηλικίας 10 έως 18)

Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καβύρη
Φωτογραφίες: Γιώργος Μάνος
Σκίτσα: Αχιλλέας Μεσσάικος.

Παίζουν: Άρης Νινίκας, Νάγια Καρακώστα.

"Καληνύχτα κύριε Αρκούδε", σε κείμενο και σκηνοθεσία Τάσου Αγγελόπουλου.
Η Βίκυ έχει έρθει στο σχολείο να μιλήσει για την οικογένεια της. Βοηθός της θα είναι η αγαπημένη της κούκλα, ο κύριος Αρκούδος, αφού ο κύριος Αρκούδος μιλάει. Ναι. Μιλάει από μόνος του!! Μόνο που δεν μιλάει ποτέ όταν είναι μπροστά η μαμά και ο μπαμπάς... Όλα είναι υπέροχα με την μαμά και τον μπαμπά. Μόνο που τώρα τελευταία καβγαδίζουν... συνέχεια. Η Βίκυ νομίζει ότι φταίει αυτή, επειδή δεν έγραψε την ορθογραφία χθες, ή μήπως επειδή έσπρωξε την Κατερίνα στο διάλειμμα προχθές; Είναι πολύ μπερδεμένη, αλλά με τη βοήθεια του κυρίου Αρκούδου θα καταλάβει ότι όταν οι μεγάλοι μαλώνουν ποτέ μα ποτέ δεν φταίνε τα παιδιά και ότι ποτέ μα ποτέ, ό,τι κι αν γίνει, δεν θα σταματήσουν να τα αγαπάνε.

Μία ηθοποιός και μία κούκλα τραγουδάνε, χορεύουν, παίζουν με τα παιδιά, αλλά και αφηγούνται μια τρυφερή ιστορία. Ταυτοχρόνως, δίνουν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, όπως ο πιθανός χωρισμός των γονέων ή οι καβγάδες στο σπίτι, και πάνω από όλα, μαθαίνουν στα παιδιά την αξία της οικογένειας, της φιλίας και της αγάπης.
Η παράσταση διαρκεί 25 λεπτά και παρουσιάζεται όχι στο θέατρο, αλλά από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Η ηθοποιός (και η κούκλα της!) είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του νηπιαγωγού τους.

(Για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10)

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος
Κατασκευή κούκλας: Μαργαρίτα Δεληαγγέλου
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καβύρη.

Παίζουν η Ζωή Κυριακίδου και ο κύριος Αρκούδος!

Πληροφορίες: 6977449028 (Καβύρη Δέσποινα) και 2310860708 (Πειραματική Σκηνή της Τέχνης).
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: