Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικές εκπλήξεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Leave a Comment
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το τελευταίο τρίμηνο του έτους (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014) ανακοίνωσε η διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Τάκη Τζαμαργιά πήρε μια "σύντομη παράταση" (έχει ληξει ήδη από τον Αύγουστο) προκειμένου να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός της χρονιάς 2014-2015.


Αυτή τη χρονιά οι θεατρόφιλοι κάτοικοι και επισκέπτες του Πειραιά μπορούν να παρακολουθήσουν:

Τον "Eρωτευμένο Σοπέν", το ποιητικό μπαλέτο του βραβευμένου γάλλου χορογράφου Γιαννίκ Μποκέν, σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. (12, 14, 15, 16 Οκτωβρίου)
Την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, από το Εθνικό Θέατρο Παλαιστίνης, σε σκηνοθεσία Adel Hakim. Η παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Theatre des Quartiers d’ Ivry, κερδίζοντας το Βραβείο Κριτικών 2012, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα. (24, 25 Οκτωβρίου)
Τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Νίκου Μαστοράκη. Πρόκειται για μια νέα θεατρική ματιά στη ζωή του Πειραιά στη δεκαετία του '50. Για να δημιουργήσει το κείμενο με τίτλο "Παράνομα φιλιά-Κόκκινα φανάρια", ο Μαστοράκης ανατρέχει σε πηγές, σε κείμενα λογοτεχνικά κείμενα πειραιωτών συγγραφέων, σε φωτογραφίες και τραγούδια, για να μεταφέρει το κλίμα και το αίσθημα της εποχής και να δημιουργήσει μια παράσταση "φόρο τιμής" στον Πειραιά και την Τρούμπα. Στον θίασο, μεταξύ άλλων, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Φωτεινή Μπαξεβάνη. (Από 5 Νοεμβρίου)
Το διάσημο παγκοσμίως Theatre des Bouffes du Nord, με την παραγωγή "Κοιλάδα των εκπλήξεων", σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρούκ με την ελληνίδα βραβευμένη ηθοποιό Κάθριν Χάντερ. Ο Πήτερ Μπρούκ εξερευνά τις εντυπωσιακές εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουν τον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό φώς. Θέμα του οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. (1 έως 6 Δεκεμβρίου)

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: