Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στο Θέατρο Τόπος Αλλού...

Leave a Comment
Το Θέατρο Τόπος Αλλού προτείνει για τη θεατρική περίοδο 2014-2015 τέσσερις νέες παραγωγές.

Στις 30 Οκτωβρίου 2014 κάνει πρεμιέρα η μουσική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι "Conte Caramela", σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.
Το άπαιχτο —και άγνωστο— έργο παρακολουθεί την πορεία του άρχοντα Caramela που έχει πάρει τα άρματά του και έφυγε για τον πόλεμο. Ο άρχοντας έχει αφήσει πίσω τη νέα και όμορφη σύζυγό του μόνη, να αντιμετωπίσει τα νιάτα της και τις ορμές της! Το έργο του Γκολντόνι με τις έντονες ομηρικές επιρροές, με τα μοτίβα του πολέμου, της περιπέτειας και της επιστροφής, εκτυλίσσεται μέσα στη γοητεία μιας βενετσιάνικης καλοκαιρινής νύχτας. Τη μετάφραση υπογράφει η Ελισσάβετ Γκοτσοπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μίκα Πανάγου και τη μουσική και τα τραγούδια ο Κώστας Θωμαΐδης.

Στο Θέατρο Τόπος Αλλού θα παρουσιαστεί, επίσης, το έργο του Νίκου Καμτσή "Νίτσε-Βάγκνερ", που βασίζεται στη φανταστική συνάντηση και στη σύγκρουση των δύο σημαντικών εκπροσώπων της ευρωπαϊκής διανόησης και πραγματεύεται τη σύγχρονη τάση των ευρωπαίων ψηφοφόρων να στρέφονται προς φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα. (Ιανουάριος 2015)

Η παράσταση "Αρχαίο Πάθος: για τον οίκο των Ατρειδών" απευθύνεται κυρίως σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Πρόκειται για ένα απάνθισμα από τα κορυφαία κείμενα των τριών τραγικών  ποιητών Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, που συνθέτουν την ιστορία του οικου των Ατρειδών από την αρχή μέχρι το τέλος. Η παρασταση συνδιάζει τις πιο χαρακτηριστικές και κορυφαίες σκηνές από τις γνωστότερες τραγωδίες που ζωντανεύουν στη σκηνή με σύγχρονη σκηνοθετική οπτική και τη χρήση video καθώς και πρωτότυπης μουσικής.

Η παραγωγή "Γιάννης Χ = Xenos" είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Θεάτρου Τόπος Αλλού με το Taastrup Teater της Κοπεγχάγης. Η θεματική της παράστασης αντλείται από το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, γνωστό και ως "bullying" και εξελίσσεται με δράση, αφήγηση και ανοιχτό διάλογο με τους θεατές. Σκηνοθετούν ο Νίκος Καμτσής και ο Mogens Holms. (Νοέμβριος 2014)

Θέατρο Τόπος Αλλού, (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8656004)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: