Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η νέα θεατρική περίοδος στο Θέατρο Βικτώρια

Leave a Comment
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
"Γέρμα" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Ο πόθος για το παιδί που δεν έρχεται, μετατρέπεται σε εμμονή. Μια εμμονή ηλεκτρισμένη και ολοκληρωτική, που φλογίζει το άνυδρο γυναικείο σώμα, και το μεταμορφώνει σταδιακά από τοπίο ζωής σε τοπίο θανάτου. 80 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου, στην ματωμένη και μόνη Ελλάδα του 2014, εννέα νέοι ηθοποιοί, μέσω της ομαδικής σύμπραξης, αναζητούν στο κλασικό κείμενο του κορυφαίου ισπανού ποιητή το καθολικό και διαχρονικό εκείνο στοιχείο που φωλιάζει στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, και επιλέγουν να αφηγηθούν την ιστορία μιας γυναίκας που, κόντρα σε όλες τις κοινωνικές νόρμες, αμφισβητεί και εν τέλει πράττει. (από 6 Οκτωβρίου 2014)
Παίζουν: Μάγδα Κόρπη, Σεβίνα Μαραγκού, Σωτήρης Μεντζέλος, Δήμητρα Μπαλή, Νάντια Πυθαρά, Σάββας Σωτηρόπουλος, Μαρίνα Τσουμπρή.
Τον ρόλο της Γέρμας ερμηνεύουν σε διπλή διανομή, η Μυρτώ Γκόνη και η Ειρήνη Κουμπαρούλη.

"La Strada" των Τούλιο Πινέλλι και Μπερναντίνο Τσαππόνι, από την ομώνυμη ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.
Το "La Strada" (O δρόμος) είναι η μοναχική πορεία τριών προσώπων —πορεία αυτογνωσίας και συνειδητότητας— σ' ένα πλαίσιο απόλυτης ερημιάς και στέρησης, με φόντο το μαγικό κόσμο του τσίρκου.
Παίζουν: Κάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Νίκας, Ευγενία Μαραγκού, Κίμων Παντερής, Έφη Κόντα, Λεωνίδας Μαριδάκης, Μέλιος Κατσαμάκης.

BLACK BOX
"Interview", από την ομάδα "Εμείς", σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου.
Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι.
Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρωνάκτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες). Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το "interview".
Παίζουν: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης.

"Fit" του Νίκι Σίλβερ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού.
Το "Fit" πραγματεύεται τις δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ γονιών και τέκνων ενώ εστιάζει και στις κοινωνικές συνθήκες γύρω από το χρήμα και τις εξαρτήσεις.
Παίζουν: Σταμάτης Ζακολίκος, Ζώγια Σεβαστιανού, Πάνος Ροκίδης, Στέλιος Ψαρουδάκης.

"A Devil Inside" του David Lindsay- Abaire, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
Μια αστυνομική περιπέτεια, γεμάτη αγωνία και αποκαλύψεις, όπου έξι (πιραντελικοί) χαρακτήρες με τις δικές τους εμμονές, εφιάλτες, ακρωτηριασμένα άκρα, μέσα σε μια πόλη που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια μυστηριώδη υπόθεση δολοφονίας. Μια ιστορία εκδίκησης και πάθους που επιδέξια ισοροπεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα, στον ρεαλισμό και την τρέλα, στη λογική και την παράνοια, στην απελπισία και την ελπίδα, στη θλίψη και τη χαρά, στο σκοτάδι και το φως. Μια θεότρελη μαύρη κωμωδία με στοιχεία από τη ρώσικη λογοτεχνία, την αρχαία τραγωδία, το φίλμ νουάρ, τον Χίτσκοκ, το παράλογο και την αστυνομική περιπέτεια.
Παίζουν: Ζώγια Σεβαστιανού, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Αλεξάνδρα Ούστα, Πάνος Μπρατάκος, Γιάννης Καραούλης.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
"Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες", βασισμένο στα έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία" και του Αλφόνσο Σάστρε "Η χαμένη κούκλα", σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα.
Μία πολύχρωμη παράσταση, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό για παιδιά και για μεγάλους που... παραμένουν παιδιά.
Παίζουν: Νικολέτα Δάφνου, Νεφέλη Τουλιάτου, Νικολάια Τριανταφύλλου, Δάφνη Καφετζή, Δημήτρης Σκούρτης, Θέμης Αμοιρίδης, Νίκος Κρίκας.

Θέατρο Βικτώρια (Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119, Αθήνα, τηλ. 210 8233125)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: