Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τι θα δούμε στο 104 αυτόν τον χειμώνα

Leave a Comment
Η θεατρική περίοδος 2014-2015 για το Θέατρο 104 ξεκίνησε (22/9) με το έργο του Jόn Atli Jόnasson "Βυθός-Djúpid" που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Κωστή Καλλιβρετάκη, με τον Θανάση Δόβρη. Το έργο —που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά— βασίζεται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του ναυαγού Γκουδλάουγκουρ Φρίδθορσσον-(Γκούλλι) να επιβιώσει. 

Στον χώρο Black Box παίζεται ήδη το έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ, "Κεκλεισμένων των θυρών", σε σκηνοθεσία Πάνου Κυπαρίσση, ενώ από τις 26 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται για έναν νέο κύκλο παραστάσεων το έργο "Capo D' Istria", σε διασκευή και σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.
Τον Οκτώβριο έρχεται στο 104, επίσης για δεύτερη χρονιά, "Το φιλί της γυναίκας αράχνης" του Μανουέλ Πουίγκ, σε σκηνοθεσία Αλέξη Ρίγλη, με τον Αποστόλη Τότσικα και τον Μιλτιάδη Φιορέντζη, αλλά και το stand up comedy show, "Φέτα με τη βασίλισσα" που παρουσιάζει η, εκ Λονδίνου ορμώμενη, Κατερίνα Βρανά. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:

"Βροχή" της Μόργκαν Λόιντ Μάλκολμ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με τη Χριστίνα-Καλλιρόη Γαρμπή, τον Θάνο Αλεξίου, τη Ξανθή Γεωργίου, τον Κλήμη Εμπέογλου.
Μια νεαρή βρετανίδα στρατιώτης επιστρέφει στο σπίτι .Οικογενειακές ανισορροπίες, παλιοί αθεράπευτοι έρωτες κι ένα τρομερό μυστικό θα βγουν στην επιφάνεια. Το έργο της Morgan Lloyd Malcolm μας ταξιδεύει στην αναζήτηση ταυτότητας και της ανθρώπινης επαφής. (Οκτώβριος)

"Patricia Highsmith - Εισαγωγή στο σασπένς”του Παναγιώτη Χριστόπουλου, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη.
Στην παράσταση, η συγγραφέας δίνει ένα σεμινάριο για επίδοξους συγγραφείς, γεμάτο πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές, αν όχι για το πώς να διαπράξει κανείς ένα
αληθινό έγκλημα, τουλάχιστον για να γράψει ένα καλοστημένο μυθιστόρημα αγωνίας. Πώς διαλέγεις τον θύτη και το θύμα. Το κίνητρο. Πώς στήνεις την πλοκή. Πώς επιλέγεις το φονικό όπλο. Το άλλοθι. Τι μπορεί να πάει στραβά. Όμως ταυτόχρονα, οι μαθητές της, γίνονται οι πρωταγωνιστές σε ένα θρίλερ γεμάτο σασπένς και αγωνία, αν όχι στην πραγματικότητα, τότε σίγουρα μέσα στο μυαλό της καθηγήτριάς τους. Στο ρόλο της Patricia Highsmith η Ρούλα Πατεράκη. (Νοέμβριος)

"Τα 39 σκαλοπάτια" του Άλφρεντ Χίτσκοκ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Παναγόπουλου, με τον ίδιο, τη Μαρία Λεκάκη, τον Αντώνη Γκρίτση, τον Μιχάλη Μουλακάκη.
Η εμβληματική ταινία μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ διασκευάζεται για το θέατρο σε μία ξεκαρδιστική κωμωδία γεμάτη ανατροπές και καταιγιστικό ρυθμό. Τέσσερις ηθοποιοί σε 130 διαφορετικούς ρόλους. Ο Ρίτσαρντ Χάννα πρέπει σε 100 θεατρικά λεπτά να διαλευκάνει τα "39 σκαλοπάτια" για να σώσει τον εαυτό του, τον βασιλιά και την Αγγλία. (Νοέμβριος)

"Πισίνα (νερό;)" του Μαρκ Ρέιβενχιλ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παλίλη, με την Αιμιλία Βασιλακάκη, τον Μάνο Κανναβό, τη Ντέπυ Πάγκα, τη Βάσια Πασπάλη.
Μια πασίγνωστη καλλιτέχνης προσκαλεί τους παλιούς της φίλους, μια ομάδα άσημων καλλιτεχνών, στο πολυτελές καινούργιο σπίτι της για την επανένωση που περίμεναν τόσο καιρό. Η γιορτή στην καινούργια της πισίνα τελειώνει άδοξα εξαιτίας ενός ατυχήματος. Ένα αδιανόητο σχέδιο αρχίζει να διαμορφώνεται - το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό τους επίτευγμα; (Νοέμβριος)

"Closer" του Πάτρικ Μάρμπερ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Μάινα, με τον Αργύρη Θανάσουλα, τον Γιάννη Λασπιά, τη Δάφνη Μανούσου, την Ιωάννα Σταυροπούλου.
Ο Νταν γνωρίζει τη νεαρή Aλις που μόλις έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας είναι αμοιβαίος και κεραυνοβόλος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταν θα γνωρίσει την Aννα, φωτογράφο στο επάγγελμα, την οποία φλερτάρει ανοιχτά. Χρησιμοποιώντας το όνομα "Aννα" σε κάποιο chat room του Ιντερνέτ, ο Νταν κλείνει ραντεβού με τον Λάρι, έναν άγνωστό του γιατρό. Η Aννα θα συναντηθεί τυχαία με τον Λάρι. Αρέσουν ο ένας στον άλλον, κάνουν σχέση, παντρεύονται. Έπειτα από καιρό θα προκύψουν υποψίες ότι η Aννα έχει ερωτικές επαφές με τον Νταν.
Όταν οι τέσσερις αυτοί χαρακτήρες αρχίζουν να επιζητούν την αλήθεια οι σχέσεις τους οδηγούνται στη φθορά και οι ίδιοι μένουν γυμνοί και ευάλωτοι χωρίς προσωπεία και πανοπλίες. (Φεβρουάριος)

Στην παιδική σκηνή θα παρουσιαστεί η παραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Φρέον "Τα αδύνατα δυνατά", σε κείμενο και σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου.
Ο μικρός Νεόφυτος πάει σε καινούργιο σχολείο. Θέλει να μιλήσει και κανείς δεν του απαντάει, πάει να τραγουδήσει και δεν μπορεί να αρθρώσει νότα, λατρεύει τον χορό και δεν τολμάει να κάνει ούτε ένα τόσο βηματάκι! Μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του ο μικρός κύριος Τρύφωνας Ραβιόλι… (Νόεμβριος)

Θέατρο 104, (Ευμολπιδών 41, Μετρό Κεραμεικός, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3455020)







Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: