Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ο Χώρος Πολιτισμού Φουγάρο στο Ναύπλιο

Leave a Comment
Ο Χώρος Φουγάρο στο Ναύπλιο είναι ένα όνειρο ζωής της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου που έγινε πραγματικότητα. Εικαστικός, συλλέκτρια, επιχειρηματίας, κάποτε δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια ξένου τύπου, η Φλωρίκα Π. Κυριακοπουλου εργάστηκε για 15 χρόνια με τους συνεργάτες της για να μεταμορφώσει το ιστορικό βιομηχανικό ερείπιο της κονσερβοποιίας "Ανθός" σ΄ έναν πολυχώρο πολιτισμού, που είναι συγχρόνως ένα τεράστιο, δυναμικό, έργο τέχνης.

Ο χώρος διαθέτει ένα καφέ-εστιατόριο, ένα artshop, ένα εργαστήριο και μια βιβιοθήκη, μια γκαλερί αλλά και υπαίθριους χώρους δραστηριοτήτων. Τον Δεκέμβριο του 2013, το Φουγάρο βραβεύτηκε με ειδική μνεία στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2013, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.
Ιδιαίτερη παρουσία έχουν το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, αλλά και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με μηνιαίους κύκλους εργαστηρίων και σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες από όλο το φάσμα των εφαρμοσμένων και των καλών τεχνών.
Στον χώρο του Φουγάρου βρίσκεται και η βιβλιοθήκη "Ανθός". Ιδρύθηκε το 2000 και δημιουργήθηκε από την προσωπική βιβλιοθήκη της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου. Πρόκειται για μία βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών το υλικό της οποίας αποτελείται από τίτλους σε τρεις κυρίως γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Περιλαμβάνει περίπου 14.000 βιβλία, 150 τίτλους περιοδικών και εφημερίδων εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και αρχειακό υλικό για καλλιτέχνες.
Οι Υπαίθριοι Χώροι είναι φροντισμένοι σε κάθε λεπτομέρεια, με καλλωπιστικά και καρποφόρα δέντρα και φυτεύσεις, έπιπλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στο Φουγάρο, αντικείμενα και τέχνη, καθώς και θέα στο Παλαμήδι. Περιλαμβάνουν δύο αίθρια και ένα παρκάκι, στο οποίο φιλοξενούνται εκδηλώσεις για παιδιά, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, εργαστήρια.
Τα τελευταία χρόνια, το Φουγάρο και τα επιμέρους τμήματά του έχουν καθιερώσει ένα ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Φεστιβάλ Ναυπλίου και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, με έδρα το Ναύπλιο.

Φουγάρο, (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, τηλ. 27520 47300)

http://www.fougaro.gr/el 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: