Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χορός στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: 2014-2015

Leave a Comment
H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υποδέχεται τον Λέμι Πονιφάζιο, τον Χοσέ Βιδάλ και την Λία Ροντρίγκες, τον Ισραέλ Γκαλβάν και τον Άκραμ Καν, παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων και το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία και φιλοξενεί την Πέρσα Σταματοπούλου και τη Ζωή Χατζηαντωνίου.

Αναλυτικά:

7, 8 και 9 Νοεμβρίου 2014 [ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ]
"The Crimson House"
Ακτιβιστής της χορογραφίας ο πολυνήσιος Λέμι Πονιφάζιο επιστρατεύει τη δύναμη των υπέροχων, υπνωτικών εικόνων των παραστάσεών του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ο Πονιφάζιο φέρνει το κοινό αντιμέτωπο με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, σε μια διαρκώς ελεγχόμενη πραγματικότητα. Αυτή τη φορά έρχεται στη Στέγη με το αρχέγονο "Κόκκινο σπίτι", από όπου οι θεοί των Σαμόα επιτηρούσαν τη Γη...

22 και 23 Νοεμβρίου 2014 [ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ]
"Loop.3"
O χιλιανός Χοσέ Βιδάλ χορογραφεί μια ιδιόμορφη περφόρμανς. Εννέα σώματα κινούνται μέσα σε ένα τετράγωνο, μόλις δύο επί δύο μέτρα. Μια χορογραφική φράση που διαρκεί περίπου δύο λεπτά
επαναλαμβάνεται σε loops, που ξεκινούν από διαφορετικό κάθε φορά σημείο του τετραγώνου, περιστρέφοντας σιγά σιγά το σύνολο κατά 360 μοίρες. Σκηνές μάχης, σκηνές πάλης αθλητών από ομαδικά σπορ, σκηνές λατρείας και μίσους εναλλάσσονται διαρκώς μπροστά στα μάτια των θεατών. Η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Transitions 2.

29 και 30 Νοεμβρίου 2014 [ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ]
"Pindorama"
H χορογράφος Λία Ροντρίγκες είναι γνωστή για τις πολιτικά ευαισθητοποιημένες δημιουργίες της και για τη δράση της στις φαβέλες της Βραζιλίας. Η παράσταση αυτή μας ταξιδεύει στο "πριν" της Βραζιλίας, πριν την άφιξη των αποικιοκρατών, τότε που η χώρα λεγόταν Πιντοράμα και στο "πριν" του θεάτρου, εκεί όπου η θεατρική πράξη συνδέεται με την τελετουργία. Η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Transitions 2.

11 έως 22 Ιανουαρίου 2015 [ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ]
"Η άφιξη"
Πόσες "αφίξεις" βιώνουμε καθημερινά; Μια φανταστική ιστορία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες που μιλά για τη μετανάστευση, τους νέους τόπους και τις ανέλπιστες αλλαγές της ζωής. Η παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου είναι ένας συνδυασμός θεάτρου, χορού, φωτογραφίας, βωβού κινηματογράφου, βίντεο, ήχων και μουσικής.

28 έως 31 Ιανουαρίου 2015 [ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ]
"Σιωπή"
Γιατί οι άνθρωποι σωπαίνουν; Έχουν υποστεί κάποιο σοκ; Ή έπεται μια επανάσταση που κοχλάζει στο σώμα και στο βλέμμα; H Πέρσα Σταματοπούλου μεταφέρει την εμπειρία της σιωπής επί σκηνής. Ανάμεσα σε σώματα, υλικά και τα ηχητικά τοπία του Coti K., η σιωπή, εκτός από μέσο παρατήρησης του "άλλου", αναδύεται και ως τόπος ενδοσκόπησης και ανασυγκρότησης του εαυτού. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει σε αυτό το ταξίδι μέσα από την ενεργό σιωπή του.

14 έως 17 Φεβρουαρίου 2015 [ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ]
2ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων
Η Άρτεμις Λαμπίρη και η Λία Τσολάκη, με βάση τους την Ελλάδα, ο Κυριάκος Χατζηιωάννου και η Γεωργία Βαρδαρού, με αφετηρία την Ελβετία και το Βέλγιο αντίστοιχα, παρουσιάζουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα των νέων τάσεων της ελληνικής χορογραφικής σκηνής.

26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2015 [ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ]
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία.
Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν της παραστάσεις τους, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!

10 έως 15 Μαρτίου 2015 [ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ]
"Torobaka"
O Ισραέλ Γκαλβάν και ο Άκραμ Καν συμπράττουν στη σκηνή,σε ένα συναρπαστικό μείγμα κατάκ και
φλαμένκο, μια έκρηξη χορού και μουσικής.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: