Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τέσσερις παραγωγές για παιδιά από τις Μαγικές Σβούρες

Leave a Comment
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
"Το ασχημόπαπο", βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε κείμενο Δόμνας Ζαφειροπούλου και Δημήτρη Αδάμη και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.  

"Το ασχημόπαπο" είναι ένα παραμύθι που μιλάει για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και αποδεκτός από τους άλλους. Για την αγάπη στον διπλανό, για την ανάγκη της περιπέτειας και της αναζήτησης. Με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια αλλά και τις πασίγνωστες μουσικές του Αμαντέους Μότσαρτ, η παράσταση έχει σκοπό να μαγέψει τα παιδιά.
Κάθε παράσταση τελειώνει με ένα θεατρικό παιχνίδι μικρής διάρκειας, με αφορμή εικόνες από την παράσταση, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και μέσα από τη δική τους συμμετοχή τα μηνύματα του έργου.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
"Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
Ο καλοσυνάτος Αλόνσο Κιχάνο, έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, παρασυρμένος από τα ανδραγαθήματά τους, αποκηρύσσει το παρελθόν του. Επιλέγει το όνομα Δον Κιχώτης ντε λα Μάντσα, παίρνει για υπηρέτη του και ιπποκόμο τον Σάντσο Πάντσo και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στα όνειρά του…

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ
"Ο αυγερινός και η πούλια", σε κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα, ζει ένα κορίτσι, η Πούλια. Έχει χάσει τη μητέρα της και ο πατέρας της έχει παντρευτεί μια άλλη γυναίκα, μια Μάγισσα. Αυτή η γυναίκα έχει ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό, τον φύλακα άγγελό της. Όμως η μητέρα του Αυγερινού, έχει άλλα σχέδια. Θα χρησιμοποιήσει τις μαγικές της ικανότητες για να διώξει την Πούλια. Ο Αυγερινός θα την προστατέψει και οι δυο τους θα βρεθούν μακριά, θα περάσουν απίστευτες περιπέτειες σε ένα παραμυθένιο ταξίδι που κρύβει παγίδες αλλά και εκπλήξεις. Θα βγουν και οι δυο τους σε ένα μονοπάτι της αληθινής ζωής.

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ
"Ο μικρός πρίγκιπας", βασισμένο στο έργο του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, σε κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί ,τον Μικρό Πρίγκιπα. Μόλις ο Μικρός Πρίγκιπας τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.

Θέατρο Αριστοτέλειον, (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 262051)
Θέατρο Αθηνά, (Δεριγνύ 10 και Πατησίων, Αθήνα, τηλ. 210 8237330)
Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα, τηλ. 210 7210045)



Ήταν και δεν ήταν, σε ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα, ένα κορίτσι , η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό , το φύλακα άγγελό της. Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια. Ο Αυγερινός θα προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους θα βρεθούν μακριά. - See more at: http://www.all4fun.gr/fun/theater/9210--q---q---.html#sthash.eXxN3OTX.dpuf
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: