Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην, στο Θέατρο Σφενδόνη

Leave a Comment
Πατεράκη, Πιττακή μαζί στο Θέατρο Σφενδόνη(7-12-2016)

Η Τζέην Χάντσον, ένα παιδί θαύμα στα λαμπερά σόου του 1917, μεγαλώνει υπό τη σκιά της ομορφότερης και πιο ταλαντούχας αδελφής της, Μπλανς, μεγάλης σταρ των μελό του Χόλυγουντ στη δεκαετία του 30.
Τώρα, είκοσι χρόνια μετά από το τρομακτικό ατύχημα για κάποιους, απόπειρα δολοφονίας για άλλους, που έχει αφήσει ανάπηρη την Μπλανς, οι δυο τους συνεχίζουν να μένουν μαζί. Όταν η πραγματικότητα αρχίζει να τις πιέζει, το πάλαι ποτέ χρυσό κορίτσι, η Μπέημπι Τζέην, εκτροχιάζεται σε ένα μοναδικό σαδιστικό παιχνίδι χωρίς φραγμούς. Πώς θα καταφέρει να γλιτώσει η παράλυτη Μπλανς;

"Τί απέγινε η Μπέημπι Τζέην" του Χένρυ Φάρελ, σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Ταυτόχρονα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, αλλά και ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία, το έργο εδώ και πενήντα χρόνια έχει αποτελέσει μήλο της έριδος για τους ανθρώπους του θεάτρου, καθώς οι θεατρικές του δυνατότητες είναι απεριόριστες. Μόλις φέτος τον Σεπτέμβριο, απελευθερώθηκαν τα δικαιώματα της θεατρικής διασκευής του, από τον Χένρυ Φάρελ, τον συγγραφέα του μυθιστορήματος και του σεναρίου της ταινίας, που περιέχει νέες εκπλήξεις, βιτριολικό χιούμορ και ακόμα πιο ανατριχιαστικές ανατροπές.

Το διάσημο θρίλερ του αμερικάνικου κινηματογράφου είχε ενώσει αριστουργηματικά δυο ιέρειες του Χόλυγουντ, την Μπέτυ Ντέηβις και την Τζόαν Κρώφορντ. Το "Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;" έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1962. Ήταν υποψήφιο για πέντε Όσκαρ, και ο ρόλος της Μπέημπι Τζέην αποτέλεσε για την Ντέιβις την αίτια για την ενδέκατη υποψηφιότητα της για τα Όσκαρ. Λέγεται πως οι δύο πρωταγωνίστριες μισούσαν η μία την άλλη και πως ακριβώς αυτό έδωσε μία ξεχωριστή υπόσταση και στην ταινία. 

Η πρεμιέρα του έργου στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα πριν από τις αντίστοιχες πρεμιέρες του έργου στο Λονδίνο και την Αμερική.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Δραματουργική επιμέλεια: Απόλλων Παπαθεοχάρης, Δανάη Παπουτσή
Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης
Σκηνικά: Απόλλων Παπαθεοχάρης, Μαίρη Τσαγγάρη
Πρωτότυπη μουσική-Sound design: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Sound design- ζωντανός χειρισμός μουσικής: Θέμις Παντελόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Παπουτσή
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Ζυγούρη
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Παραγωγή: Λυκόφως-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Ρένη Πιττακή, Στέλλα Γκίκα, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Αλέξιος Διαμαντής.

Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Αθήνα, τηλ. 215 5158968)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30 και 21:30, Κυριακή στις 20:30, από 14 Δεκεμβρίου 2016

Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 16€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Σάββατο, Κυριακή: 18€ (κανονικό), 14€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: