Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, στα Χανιά

Leave a Comment
ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, στα Χανιά (9-12-2016)

Ο δεκαεφτάχρονος Τζακ είναι το καμάρι της μάνας του. Η Ντάι κι ο Ντέιβιντ, οι γονείς του, του έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους για να του προσφέρουν όλες εκείνες τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ – και τώρα ο Τζακ έχει εξελιχθεί σε ένα έξυπνο κοινωνικό άτομο
και όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα μόρια που απαιτούνται για να μπει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου στο Ντάραμ.

Όμως ένα περιστατικό, που συμβαίνει κοντά στο σχολείο του, απειλεί να καταστρέψει ό,τι είχαν καταφέρει μέχρι τώρα, ένα περιστατικό που δείχνει πως κάποιοι μισούν τον γιο τους θανάσιμα. Με την εξέλιξη των γεγονότων η Ντάι κι ο Ντέιβιντ αρχίζουν να υποψιάζονται τους φίλους του Τζακ, τον Τζακ τον ίδιο, ακόμα και ο ένας τον άλλον.

"4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα" του Τζέιμς Φριτς, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Σε μια εποχή που τα smart phones βρίσκονται παντού, το θεατρικό ντεμπούτο του Τζέιμς Φριτς συνιστά ένα προκλητικό και επίκαιρο δράμα που ρίχνει φως στις αμφιλεγόμενες πολλές φορές διευκολύνσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, και σ’ ένα διαδίκτυο όπου τίποτα δεν πεθαίνει εκτός από την υπόληψη των ατόμων.

Το έργο με αφορμή τη σεξουαλική βία μεταξύ παιδιών εφηβικής ηλικίας αναφέρεται στη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη και την αλόγιστη χρήση της, αλλά και στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος μέσα στην οικογένεια.
Ο συγγραφέας στο σημείωμα που έγραψε ειδικά για την παράσταση του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά σημειώνει χαρακτηριστικά: "αν οι γονείς δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πώς παίζεται το παιχνίδι σήμερα, πώς θα μπορέσουν να καταλάβουν πότε παραβιάστηκαν οι κανόνες;" 

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Hampstead του Λονδίνου το 2014 και προτάθηκε αμέσως για ένα από τα βραβεία Olivier, ενώ την επόμενη χρονιά, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, μεταφέρθηκε στο θέατρο Trafalgar Studios χαρίζοντας στον συγγραφέα του το βραβείο "Ο πιο πολλά υποσχόμενος θεατρικός συγγραφέας" από το Σωματείο Θεατρικών Κριτικών του Λονδίνου. 

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Εικαστική αντίληψη: Μιχάλης Βιρβιδάκης, Μαρία Μπατάνα
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Γαλάτεια Σαραντάκου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αιμίλιος Καλογερής, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης.

Παίζουν: Κατερίνα Μαντίλ, Ντία Κοσκινά, Γιώργος Γελαλής, Μιχάλης Τακτικάκης.

Μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Μνήμη.

Θέατρο Κυδωνία (Υψηλαντών 12, Χανιά, 28210 92395)
Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21:30, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 20:00, Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:30





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: