Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Ο Εξηνταβελόνης για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο

Leave a Comment
Ο Εξηνταβελόνης του Κωνσταντίνου Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ(13-12-2016)

Δεν υπάρχει χειρότερος τσιγκούνης σε ολόκληρη τη Σμύρνη από τον Εξηνταβελόνη. Ο πλούσιος χήρος όχι μόνο στερεί από τα παιδιά και τους υπηρέτες του ακόμα και το φαγητό, αλλά, για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την περιουσία του, σκαρφίζεται τους πιο εξωφρενικούς και αταίριαστους γάμους για τον ίδιο και τα παιδιά του. Ευτυχώς για όλους, ο υπηρέτης, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την τσιγκουνιά του, θα δώσει τη λύση χτυπώντας τον διαβόητο τσιφούτη στο πιο ευαίσθητο σημείο του…

"Εξηνταβελόνης" του Κωνσταντίνου Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Ο "Εξηνταβελόνης" του Κωνσταντίνου Οικονόμου, γράφτηκε στη Σμύρνη το 1816. Το έργο, ένα από τα πιο σημαντικά του νεοελληνικού διαφωτισμού, αποτελεί την ελληνική μεταφορά του "Φιλάργυρου" του Μολιέρου, αλλά κατακτά την θεατρική αυθυπαρξία του μέσα από την ρέουσα ιδιωματική γλώσσα, τους σπαρταριστούς αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τα κωμικά επεισόδια, που προσαρμόζονται στα οικεία —και διαχρονικά— κακά του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Σκηνικά: Γιώργoς Γαβαλάς 
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Τσουμπρή
Β' βοηθός σκηνοθέτη: Ρέα Θωμάκου
Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Χρήστος Βαλαβανίδης, Κώστας Γαλανάκης, Υρώ Μανέ, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Εύα Σιμάτου, Γιώργος Στάμος, Γιωργής Τσουρής. 

Εθνικό Θέατρο-Σκηνή Νίκος Κούρκουλος (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα, τηλ. 210. 5288170-171)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30, από 22 Δεκεμβρίου 2016
Εισιτήρια: 15€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (ανέργων), 13€ (ενιαίο εισιτήριο Τετάρτη και Πέμπτη)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: