Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ο επαγγελματίας

Leave a Comment
Βελιγράδι, λίγο μετά τον θάνατο του Στρατάρχη Τίτο. Ο αστυνομικός Λούκα Λάμπαν, που επί δεκαοκτώ χρόνια παρακολουθούσε στενά την αντικαθεστωτική δράση του συγγραφέα και νυν διευθυντή εκδοτικού οίκου Τέγια Κράιγ, εισβάλλει τώρα στο γραφείο του τελευταίου και του ανατρέπει όλη του τη ζωή. Του θυμίζει ξεχασμένα περιστατικά της ζωής του, του επιστρέφει χαμένα προσωπικά αντικείμενα και τον αναγκάζει να κάνει μια πορεία πίσω στον χρόνο.
Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στο χθες και το σήμερα και ένας ογκώδης αστυνομικός φάκελος που μετατρέπεται σε λογοτεχνικό έργο. Πως μπορεί άραγε μια ολόκληρη ζωή να χωρέσει μέσα σε μια βαλίτσα;

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ο επαγγελματίας" του Ντούσαν Κοβάσεβιτς, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη.

Ο Ντούσαν Κοβάτσεβιτς είναι σέρβος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, που έγινε ευρύτερα γνωστός με το σενάριο της ταινίας "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα. "Ο Επαγγελματίας", που χαρακτηρίζεται από τον Κοβάτσεβιτς ως "θλιβερή κωμωδία", είναι ένα έργο διαχρονικά πολιτικό και βαθιά ανθρώπινο. Οι χαρακτήρες αφηγούνται, δρουν, συγκρούονται, ψάχνουν, εκμυστηρεύονται, βιώνουν και υφίστανται, άλλοτε θύτες και άλλοτε θύματα, τη βία της εξουσίας. Κάθε μορφής εξουσίας που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και τις ελευθερίες του ατόμου, για να αισθάνεται η ίδια "ασφαλής".

Μετάφραση: Γκάγκα Ρόσιτς
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νάσια Καλημέρη
Δραματολόγος: Έφη Βαφειάδη
Βοηθός σκηνοθέτης-οργάνωση παραγωγής: Έλενα Ζήκου
Δημόσιες σχέσεις: Βίβιαν Καζαντζίδου
Γραφίστας: Αλέξης Gayraud
Φωτογραφίες: Λευτέρης Τεκτονίδης.

Παίζουν: Ηλίας Παπαδόπουλος, Κάτια Παπαϊωάννου, Κυριάκος Δανιηλίδης, Έλενα Ζήκου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

Μια παραγωγή της ομάδας Enigma Theatre Group.

Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 423925)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 10, 8 (μειωμένο), 5 (ατέλειες)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: