Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

'Στη σκιά των Βράχων 2019' [οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ]

Leave a Comment
Θέατρο στη "Σκιά των Βράχων"
(8-6-2019)

Το Φεστιβάλ "Σκιά των Βράχων" διοργανώνεται για 8η χρονιά από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει 45 εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στα θέατρα "Μελίνα Μερκούρη" και "Άννα Συνοδινού".

Το Φεστιβάλ αυτής της χρονιάς είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Μιχαηλίδη.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων":

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
"Προμηθέας-Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος", σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Βορέα Μελά, με τον Γιώργο Χατζηκυριάκο, τον Δημήτρη Κατσιδονιώτη, τη Γιούλη Παπανελοπούλου, τη Βίκυ Δρίβα κ.ά. 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019
"Όλο σπίτι, κρεβάτι, εκκλησία" των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, με τη Βασιλική Δέλιου, την Αντωνία Καμπάκου, τη Γιάννα Μαλακατέ, τη Ράνια Παπαδάκου. 

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019
"Λωξάντρα" της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Ελένη Κοκκίδου, τον Γιώργο Αρμένη, τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη κ.ά. 

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019
"Η μεγάλη μέρα μέσα στη νύχτα" του Αντονέν Αρτώ, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Ιφιγένειας Αστεριάδη. 

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019
"Εξολοθρευτής άγγελος", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργοσόπουλου.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019
"Οι περιπέτειες του Μινχάουζεν", σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Δάφνης Υμηττού "διάθλαση". 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019
"Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Βασίλη Παπαβασιλείου. 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019
"Μάνα Εκάβη", σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά, με την Ιωάννα Γκαβάκου.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
"Αντριάνα", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, με την Εύα Καμινάρη.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
"Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του" του Ντάλτον Τράμπο, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, με τον Τάσο Ιορδανίδη.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
"Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη. 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019
"Οι κάτω απ' τα αστέρια" του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Κωνσταντίνου Μπιμπή και Λίλας Μπακλέση.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
"Μαρία Πενταγιώτισσα" του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την Ελένη Καστάνη, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τον Μελέτη Ηλία κ.ά. 

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιουλίου 2019
"Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Λίλιαν Δημητρακοπούλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα. 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
"Δον Ζουάν" του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τον Νίκο Κουρή, τη Ζέτα Μακρυπούλια, τον Μάκη Παπαδημητρίου, την Ηρώ Μπέζου κ.ά.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
"Πρώτη αγάπη", από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019
"Τρικυμία" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019
"Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη, την Αμαλία Μουτούση, τον Νίκο Χατζόπουλο, τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη κ.ά.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019
"Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη, με την Κάθρυν Χάντερ, τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Δημήτρη Πιατά, την Πέγκυ Τρικαλιώτη κ.ά.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019
"Κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, την Μυρτώ Αλικάκη, τον Τάκη Παπαματθαίου, τον Τάσο Γιαννόπουλο κ.ά.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019
"Νεφέλες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τον Νίκο Καραθάνο, τον Γιώργο Γάλλο, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Θεοδώρα Τζήμου κ.ά.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019
"Φαίδρα" του Ρακίνα, σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, με τη Μαρία Σκουλά, τον Γιάννο Περλέγκα, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, τον Γιωργή Τσαμπουράκη κ.ά.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019
"Ιφιγένεια η εν Αυλίδι", από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με την Ανθή Ευστρατιάδου, τον Γιώργο Γλάστρα, τον Γιώργο Καύκα, τον Νικόλα Μαραγκόπουλο κ.ά.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
"Αγαμέμνων" του Αισχύλου, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη, με τον Αργύρη Ξάφη, τη Δέσποινα Κούρτη, την Εύη Σαουλίδου, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη κ.ά.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
"Χοηφόροι" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Γιώργο Χρυσοστόμου, τη Μαρία Κίτσου, την Αγορίτσα Οικονόμου κ.ά.
"Ευμενίδες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, με την Ναζίκ Αϊδινιάν, τον Μιχάλη Βαλάσογλου, τη Στέλλα Βογιατζάκη, την Κατερίνα Καραδήμα κ.ά.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: