Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικές γιορτές στο Λονδίνο

Leave a Comment
Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρική έξοδο στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

"Behind the Beautiful Forevers" του David Hare, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Katherine Boo, σε σκηνοθεσία Rufus Norris.
Κοντά στα πολυτελή ξενοδοχεία γύρω από το αεροδρόμιο της Βομβάης βρίσκεται μια αυτοσχέδια παραγκούπολη, γεμάτη με ανθρώπους που καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια για τη ζωή. Η Zehrunisa κι ο γιός της Abdul ανακυκλώνουν σκουπίδια με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για να αποκτήσουν ένα σπίτι. Η καχεκτική δωδεκάχρονη Sunil θέλει να τρώει για να ψηλώσει και να φτάσει τον Kalu, τον κλέφτη. Η Asha προσπαθεί να αποσπάσει τα κυβερνητικά κεφάλαια καταπολέμησης της φτώχειας για να γίνει "πρωτοκλασάτο" πρόσωπο, ενώ η κόρη της Manju σκοπεύει να γίνει η πρώτη πανεπιστημιακή απόφοιτος της παραγκούπολης. Τα σχέδια τους είναι ιδιαιτέρως εύθραυστα: η παγκόσμια ύφεση απειλεί το εμπόριο των απορριμμάτων και μια γειτονική παραγκούπολη έχει καταστροφικές διαθέσεις...
Olivier, National Theatre.

"Great Britain" του Richard Bean, σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner.
Το νέο έργο του Richard Bean είναι μια αναρχική σάτιρα για τον έντυπο τύπο, τις αστυνομικές αρχές και το πολιτικό κατεστημένο. Παρακολουθεί τη σκληρή μάχη που δίνει ένας νεαρός, φιλόδοξος συντάκτης μιας ταμπλόιντ εφημερίδας, για να αποκτήσει περισσότερους αναγνώστες.
Haymarket Theatre Royal, έως 10 Ιανουαρίου 2015.

"Hope" του Jack Thorne, σε σκηνοθεσία John Tiffany.
"Ζούμε σε μια εποχή περικοπών. Είμαστε η πόλη των εργατικών τάξεων. Αυτό είναι η δύναμή μας και στις σημερινές συνθήκες, η αδυναμία μας". Πως μπορούν να εξοικονομηθούν 22 εκατομμύρια λίρες; Ο Μαρκ και η Χίλαρυ, οι επικεφαλής του Συμβουλίου, μαθαίνουν σε αυτό το πολιτικό εργο, την τακτική της συμπίεσης και της αναδίπλωσης, στις τάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Royal Court Theatre - Jerwood Theatre Downstairs, έως 10 Ιανουαρίου 2015.

"The Play that Goes Wrong" των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, σε σκηνοθεσία Mark Bell.
H ομάδα "Cornley Polytechnic Drama Society" αποπειράται να παρουσιάσει στη σκηνή την ιστορία ενός παράξενου φόνου της δεκαετίας του ΄20. Η εκτέλεση της απόφασης τους οδηγεί σε μια φάρσα με απρόβλεπτες εξελίξεις και δύσκολες στιγμές. Όμως "η παράσταση δεν σταματά ποτέ". Θα καταφέρουν άραγε να παραμείνουν "ζωντανοί" οι perfomers μέχρι το κλείσιμο της αυλαίας;
Duchess Theatre.

"John", Physical Theatre από τους DV8, σε χορογραφία και σκηνοθεσία Λόυντ Νιούσον.
Η δραματουργία των DV8 είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός από "ωμούς"διαλόγους, "ντοκυμανταιρίστικο" κείμενο, κίνηση γεμάτη ένταση και λυρικές χορογραφικές εξάρσεις. Το έργο  βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 αντρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη και το σεξ.
Ο Τζων είναι ένας συνηθισμένος άντρας και η ιστορία του περιλαμβάνει αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις. Είναι μια ιστορία εκπληκτική, ανθρώπινη και βαθιά συγκινητική.

Lyttelton, National Theatre, έως 13 Ιανουαρίου 2015.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: