Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χορεύοντας στα Δημήτρια

Leave a Comment
Τα 48α Δημήτρια φέρνουν στη Θεσσαλονίκη χορευτικές ομάδες από την Γαλλία, τη Γερμανία, την Αργεντινή, αλλά και από την Κύπρο και την Αθήνα. Με έμφαση στη σύγχρονη σωματική έκφραση το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις, σεμινάρια και προβολές ντοκυμανταίρ.



28 & 29 Σεπτεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής.
Ταξίδι στην αιωνιότητα, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα.
Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογραφεί τις εμβληματικές συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου που έντυσαν ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Μια παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

30 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου, Μπενσουσάν Χαν.
Play for Thessaloniki, της Σοφίας Μαυραγάνη.
Ένα 7ήμερο, δωρεάν, ερευνητικό εργαστήριο παραστατικών τεχνών με τη χορογράφο Σοφία Μαυραγάνη, που θα οδηγήσει σε ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας παιγνιώδους και δημιουργικής σχέσης με την πόλη, και η δημιουργία ενός παιχνιδιού αποκλειστικά για αυτή. Τo Play for Thessaloniki απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών.

5 Οκτωβρίου, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
The Roots, σε χορογραφία του Kader Attou.
Mια ανθρώπινη κινησιολογική περιπέτεια, που ερμηνεύεται από hip-hop χορευτές. Οι πολύπλευρες χορευτικές τους δυνατότητες ανοίγουν νέους ορίζοντες σε διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς και είδη χορού (σύγχρονο χορό, hip hop, breakdance). Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπου κλασικοί συνθέτες "συμπράττουν" με την ηλεκτρονική μουσική.

6 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής.
Η ποίηση και η ποιητική στο έργο της Pina Bausch.
Προβολή-Διάλεξη-Συζήτηση πάνω στο έργο της διάσημης γερμανίδας χορογράφου.
Προβολή βίντεο με αποσπάσματα έργων της Pina Bausch και ταυτόχρονη ανάλυση-σχολιασμός από τον Αναστάσιο Κουκουτά, συγγραφέα και θεωρητικό χορού. Ένας διαλογικός στοχασμός πάνω στη δημιουργική διαδικασία χορογραφίας της αξέχαστης χορογράφου.

7 & 8 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής.
Addio, Addio Amore - A piece for Pina, σε χορογραφία Δάφνι Κόκκινου.
Σόλο του Δάφνι Κόκκινου, χορευτή και βοηθού χορογράφου της Pina Bausch επί 24 χρόνια, διαδραστικό με το κοινό. Ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, προς ένα εκφραστικό ταξίδι που αντανακλά την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική, και το σημαντικότερο, την ίδια τη ζωή. Οι χειρονομίες του Δάφνι Κόκκινου, αποκαλύπτουν ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε έως το τέλος με την Pina Bausch, σε μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου.

12 Οκτωβρίου, Θέατρο Άνετον.
Tune in της Λίας Χαράκη / Ανάμεσα της Αρτέμιδος Λαμπίρη.
Μια βραδιά δυο καινοτόμων παραστάσεων σύγχρονου χορού, της Κύπριας χορογράφου και περφόρμερ Λία Χαράκη και της Ελληνίδας χορογράφου Αρτέμιδος Λαμπίρη, με πυρήνα την επαναληπτική κίνηση.

15 Οκτωβρίου.
Tango Toilet, σε χορογραφία Rodrigo Pardo.
Mια χιουμοριστική παράσταση χορού και ταυτόχρονα μια πρόκληση αντιθετικών εικόνων. Θα παρουσιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένη βιτρίνα εμπορικού καταστήματος της πόλης, μεταμορφώνοντας έναν χώρο που υπάρχει στην καθημερινότητα μας σε θεατρικό χώρο, για 4 παρουσιάσεις. (Δημόσια παράσταση σε βιτρίνα εμπορικού καταστήματος της πόλης).



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: