Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Με Γιον Φόσε και Σάρα Κέιν το θέατρο Πορεία

Leave a Comment
Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα επιφυλάσσει για τους θεατές του το θέατρο Πορεία την ερχόμενη θεατρική περίοδο. Η αρχή γίνεται με την επανάληψη τη περσινής Ευρυδίκης της Sarah Ruhl, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. (από 16 Οκτωβρίου)




Από τα μέσα Δεκεμβρίου σε συμπαραγωγή με την εταιρεία Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, θα παρουσιαστούν οι Παραλλαγές Θανάτου του Γιον Φόσε, στην πρώτη σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά μετά τη θητεία του ως διευθυντή του Εθνικού θεάτρου. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Γιάννος Περλέγκας, Άλκηστις Πουλοπούλου , Μαρία Πρωτόπαπα, Λυδία Φωτοπούλου. Η παράσταση θα παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την Ευρυδίκη μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τον Μάρτιο στη σκηνή του θεάτρου Πορεία έρχεται το Blasted της Σάρα Κέιν. Ο Δημήτρης Τάρλοου επιλέγει για το έργο τον ελληνικό τίτλο Ερείπια και σκηνοθετεί την παράσταση. Τους τρεις ρόλους ερμηνεύουν ο Ακύλλας Καραζήσης, η Λένα Παπαληγούρα και ο Μιχάλης Αφολαγιάν.

Η παιδική-εφηβική σκηνή παρουσιάζει μια νέα παράσταση από το τέλος Οκτωβρίου: το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Volker Ludwig: Τζέλος, Λέλα, Κόρνα κι ο Κλεομένης, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι-Λίλης Μελεμέ και με πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά. Η παράσταση θα παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την μεγάλη επιτυχία των τελευταίων 2 ετών: Μια γιορτή στου Νουριάν.

Τέλος τον Ιανουάριο και για 4 παραστάσεις θα ανέβει η μουσική παράσταση βασισμένη στη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ, Όσκαρ Ουάιλντ, Ρήσεις και Αντιρρήσεις, σε σκηνοθεσία Μάγδας Μαυρογιάννη.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: