Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μια performance σε μουσείο οίνου

Leave a Comment
Το Σάββατο 18 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, στις 19.30, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος παρουσιάζει μία πρωτότυπη performance ειδικά για το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου.
Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 19.30, η γενική πρόβα της performance ανοίγει για το κοινό.

"Όλοι ξέρουμε, πολύ καλά, τι είναι αυτό που μας φέρνει σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Έχουμε όμως πραγματικά αναρωτηθεί τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώσουμε καλά; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας στηρίξει σε μια στιγμή κρίσης, είτε αυτή είναι συναισθηματική, ψυχολογική, οικονομική, ενδοοικογενειακή, ή κρίση αυτοεκτίμησης. Τι μας κάνει ψυχικά ανθεκτικούς;
Μια ομάδα καλλιτεχνών ερευνά αυτά τα ζητήματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Κάτω από τον γενικό τίτλο Supporting, η παράσταση που δημιουργείται αποκλειστικά για το Κτήμα Γεροβασιλείου, επιθυμεί να κάνει το κοινό συμμέτοχο σε αυτή την έρευνα. Στην τελική μορφή της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου παρουσία του κοινού, δεν θα δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα αλλά θα διευρυνθούν τα ερωτηματικά, η περιέργεια και η ευαισθησία όλων μας".

Σημείωμα του σκηνοθέτη.

Σκηνοθεσία, σύνθεση κείμενων: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Ευφραιμίδης

Συμμετέχουν: Κώστας Γεράρδος, Απόλλωνας Δρικούδης, Νικόλας Κλοντήρας, Μαγδαληνή Μπεκρή,
Λίζα Νεοχωρίτη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αλεξία Σαπρανίδου, Δημήτρης Σπορίδης, Άννα Σωτηρούδη.
Η Παιδική Χορωδία της μουσικής σχόλης "ΚΙΘΑΡΙΣ" της Ρούλας Τζίνα
Ακορντεόν: Μαρία-Νεφέλη Παρασκευοπούλου.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου βρίσκεται στην Επανομή, 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: