Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Νυκτόβια ζώα

Leave a Comment
"Τα νυκτόβια ζώα είναι περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε… Δεν έχω τίποτα εναντίον τους, όσο βέβαια δεν δημιουργούν προβλήματα. Γνωρίζω σπουδαίους ανθρώπους όλων των αποχρώσεων. Ανθρώπους που δεν έρχονται να σου κάνουν μάθημα πώς να ζεις στη χώρα σου. Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι που…
Η αλεπού ξέρει πολλά. Ο σκαντζόχοιρος μόνο ένα, αλλά σημαντικό".

Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν το φως και ζουν στο σκοτάδι όπως μερικά ζώα. Άνθρωποι που τις ζωές τους δένει ένα μυστικό. Στα Νυκτόβια ζώα, ο βασικός ήρωας είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Μαθαίνει για τον νόμο περί μετανάστευσης και αποφασίζει να τον εκμεταλλευτεί. Καταλαβαίνει πως χάρη στο νόμο αυτό βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, για τους οποίους μια καταγγελία ισοδυναμεί με άμεση απέλαση. Χρησιμοποιεί τον νόμο για να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε σκλάβο του.


Τώρα στη θεατρική σκηνή
Νυκτόβια ζώα του Χουάν Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη.

Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων που δεν έχουν όνομα, δύο ζευγαριών, που τα χωρίζει ένας τοίχος, αλλάζει αναπάντεχα, όταν στην Χώρα Χωρίς Όνομα, όπου ζουν, θεσπίζεται ο Νόμος περί Μετανάστευσης.
Ο τρόπος που ο κάθε χαρακτήρας αντιδρά στο νέο αυτό καθεστώς, η στάση και η συμπεριφορά του είναι αντικείμενα παρατήρησης και προβληματισμού, σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο και εχθρικό για να ζει κανείς, όπως ακριβώς είναι για τα ζώα τα κλουβιά του τσίρκου ή του ζωολογικού κήπου.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνικά–Κοστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου
Μουσική: Στέλιος Ντάρας
Επιμέλεια φωτισμών: Μιχάλης Ζίφτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης
Οργάνωση παραγωγής: Κική Στρατάκη
Graphic Design: Πέτρος Φραγκόπουλος

Παίζουν: Ειρήνη Αμπουμόγλι, Νίκος Νικολαίδης, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος.

Μια παράσταση της ομάδας Los Desaparecidos.

Στο Σχήμα εκτός Άξονα (Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη), από 30 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: