Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χταποδάκια επί σκηνής

Leave a Comment
"Οι άνθρωποι θα αναστενάζουν πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο".
Στα Χταποδάκια και άλλα διηγήματα τρεις νέοι ηθοποιοί (Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου και Νατάσα Παπανδρέου) ξαναπιάνουν το νήμα της πρώτης παρουσίασης Τα χταποδάκια, μιας σκηνικής προσαρμογής του διηγήματος του Μ. Καραγάτση που ξεχώρισε στο Bob Theatre Festival 2012. Η ομάδα επιστρέφει εμπλουτίζοντας το εγχείρημα δραματοποίησης κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στα Χταποδάκια του Μ. Καραγάτση προστίθενται άλλα τέσσερα διηγήματα εμβληματικών συγγραφέων της μεταπολεμικής γενιάς: Τα ρέστα του Κ. Ταχτσή, Ένας χωρισμός του Μ. Χάκκα, Ο τάφος του Δ. Χατζή και Ο κ. Γαρύφαλλος του Ντ. Χριστιανόπουλου.

Στα πέντε αυτά διηγήματα, με φόντο την Ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, ξετυλίγονται ιστορίες ανταγωνισμού, διχόνοιας και ματαίωσης, στις οποίες καθημερινοί άνθρωποι βιώνουν την απόρριψη, την απόγνωση και τη μοναξιά. Θα βρουν τρόπο να επιβιώσουν; Στην παράσταση, οι άνθρωποι του "τότε" συναντιούνται με τους ανθρώπους του "σήμερα" και η Ελλάδα της κρίσης συναντά τη μεταπολεμική Ελλάδα. Επί σκηνής εναλλάσσονται δραματικοί και κωμικοί τόνοι, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν πτυχές των ίδιων των κειμένων αλλά και να διαφανεί η ελπίδα με την οποία έχουμε ανάγκη να αντιμετωπίζουμε το παρόν και να ατενίζουμε το μέλλον.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Χταποδάκια και άλλα διηγήματα, σε διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ηλία Βογιατζηδάκη, Μυρτώς Πανάγου, Νατάσας Παπανδρέου.

Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ευαγγελία Κατέχη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυριαζίδης

10, 11, 12, 13, 14 Μαΐου 2013 στις 21:30
Στο Σχήμα εκτός Άξονα (Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: