Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου Vol. 2

Leave a Comment
ΛΟΝΔΙΝΟ

"Birdland" του Σάιμον Στέφενς, σε σκηνοθεσία Carrie Cracknell .
Το έργο παρακολουθεί την τελευταία βδομάδα της διεθνούς περιοδείας ενός ροκ σταρ, που βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του. Οι πάντες τον γνωρίζουν. Μπορεί να αγοράσει ό,τι επιθυμεί.
Να φάει, να καπνίσει, να πιει ό,τι θέλει. Όταν βλέπει το "αναπόφευκτο τέλος" να πλησιάζει τα πάντα γύρω του αλλάζουν. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου Σαιμον Στέφενς που είναι γνωστός και στο ελληνικό κοινό για τα έργα του "Μοtortown" (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2007) και "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα" (Αγγέλων Βήμα, 2013)
Royal Court Theatre Downstairs, από 9 Απριλίου 2014.

"King Charles III" του Μάικ Μπάρτλετ, σε σκηνοθεσία Rupert Goold .
Ο Μπάρτλετ συνεργάζεται και πάλι με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Almeida Rupert Goold, για το ανέβασμα αυτού του "φουτουριστικού ιστορικού έργου". Η βασίλισσα είναι νεκρή: έπειτα από μεγάλο διάστημα αναμονής ο πρίγκιπας ανεβαίνει στον θρόνο. Ένας δρόμος εξουσίας ανοίγεται διάπλατα μπροστά του. Αλλά πως να κυβερνήσει; Ένα ανατρεπτικό δείγμα σύγχρονης θεατρικής γραφής που εξετάζει τις πτυχές τις σύγχρονης μοναρχίας και τους άγραφους κανόνες της δημοκρατίας.
Almeida Theatre (Off West End), από 10 Απριλίου 2014.

 
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Life:Reset,
σε κείμενο και σκηνοθεσία Fabrice Murgia.
Ο νεαρός βέλγος συγγραφέας και σκηνοθέτης δημιουργεί ένα έργο δίχως λόγια. Επηρεασμένος από τη γραφή του Franz Xaver Kroetz και της Chantal Akerman φέρνει στη σκοτεινή σκηνή — την οποία καταλαμβάνει ένα μπάνιο— ένα μοναχικό κορίτσι με ένα κόκκινο laptop που τραγουδά Abba.
Theatre National, από 29 Μαρτίου 2014.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: