Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Οι Κακούργες

Leave a Comment
Η "Θεατρική Ομάδα Όριο" και η Δήμητρα Αράπογλου παρουσιάζουν την παράσταση "Οι κακούργες", που βασίζεται στη θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου.
Μια σπονδυλωτή παράσταση-περφόρμανς, βασισμένη σε τρεις ιστορίες. Οι ιστορίες ανακατεύονται και ξαναγράφονται με χιούμορ και ειρωνεία, στήνοντας το παιχνίδι των αληθειών. Ένας φανταστικός χώρος δημιουργείται στη σκηνή, με 3 γυναίκες, 3 τραπέζια και προβολές με animation, μέσα στον οποίο τα όρια του πραγματικού με το φανταστικό, δεν είναι πολύ ευδιάκριτα και ο προσδιορισμός του χρόνου γίνεται ρευστός.
Οι "κακούργες", σαν πρόσωπα σε στάση αναμονής, σε εκκρεμότητα, σε στάδιο ακινησίας. Η μόνη παρηγοριά, είναι η ανυπαρξία, που τους περιμένει στο κοντινό μέλλον και που ενώνει το θύμα με τον θύτη.
Η παγκόσμια δραματουργία είναι γεμάτη γυναικείες δολοφονικές μορφές, γεμάτη "κακούργες" που αναγκάζονται να εξαπατήσουν, να παραπλανήσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν προκειμένου να απελευθερωθούν, να εκδικηθούν, να επιβιώσουν. Από την αρχαιότητα ακόμα, απαντώνται τέτοιες γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Φαίδρα, η Εκάβη, η Σαλώμη του Ουάιλντ, η Μάρθα του Άλμπυ, η Γέρμα του Λόρκα, μέχρι τις δικές μας "κακούργες"!

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου
Θεατρική διασκευή: Θαλής Σταθόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Εικαστικός: Εύη Τσακνιά
Σχεδιασμός ήχων-Μουσική: Μάριος Αριστόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Ίρις Καραγιάν
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταμάτης Γιαννούλης
Θεατρολόγος: Μαρία Γιαννούτσου
Συμβουλευτική Ψυχολόγος: Ιάνθη Σταυροπούλου
Επεξεργασία Video: Studio Draffix, Κώστας Δρακονταειδής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή

Παίζουν: Λένικα Αρφάνη, Μαρία Πανουργιά, Δέσποινα Σαραφείδου.

Στο Θέατρο Αυλαία, (Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, για 5 παραστάσεις από 12 έως 16 Μαρτίου 2014
Εισιτήρια: 15, 10 (μειωμένο)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: