Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Αναμονή: γιατρειά, placebo, εξάρτηση

Leave a Comment
Η Αναμονή είναι μια παράσταση σωματικού θεάτρου της επινόησης, ενός συνδυασμού δηλαδή του physical και του devised theatre. Συνδυάζει την δυναμική του ανθρώπινου σώματος και τον αυθορμητισμό της ιδέας και του αυτοσχεδιασμού σε μία κοινή φόρμα με στόχο να προβληματίσει και να προβληματιστεί γύρω από την έννοια του χρόνου αναμονής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.
Το ύφος της παράστασης ισορροπεί ανάμεσα στο δραματικό και στο έντονα κωμικό, ανάμεσα σε στιγμές ευτυχίας και εξάρσεις χαράς, αλλά και σε στιγμές δυσφορίας και φόβου. Στο θεατρικό αυτό αποτέλεσμα συμπράττουν καταλυτικά η ζωντανή μουσική και η video-art προβολή, που πλαισιώνουν τη σκηνική δράση και διαμορφώνουν το σκηνικό τοπίο.
Η βασική θεματική της παράστασης πραγματεύεται τον τρόπο που ο άνθρωπος διαχειρίζεται τον χρόνο αναμονής στη ζωή του. Το πώς αυτός ο ενδιάμεσος χρόνος της μη δράσης παίζει καθοριστικό ρόλο τελικά στην ίδια τη δράση. Το πόσο επηρεάζει το σώμα, την ψυχή και το μυαλό αυτή η φαινομενική απραξία. Τελικά τι γίνεται όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να αντιπαλέψει, τον κενό αυτό χρόνο, τον δοσμένο αμετάκλητα από την ίδια τη φύση; Τι συμβαίνει όταν μία χώρα ζει και ανασαίνει περιμένοντας; Πόσο χαμένος ή πόσο κερδισμένος χρόνος είναι το να περιμένει κανείς;
Αναμονή: η ευεργετική και η καταστροφική….
Αναμονή: γιατρειά, placebo, εξάρτηση…

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσάκου
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κιουρκτσής aka tourbis
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Μαρία Στεφανίδου
Video-Art: Βαγγέλης Κολότσιος, Χέμη Μποζίνη
Κοστούμια-Σκηνογραφική Επιμέλεια: Έλλη Τελεβάντου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, Έλενα Κώτση
Οργάνωση παραγωγής: Δώρα Σεϊτανίδου, Αποστόλης Λιάπης
Παραγωγή: Πολυχώρος εκτ6ς
Κατασκευές: Θάνος Καρώνης
Φωτογραφίες: Γιώργος Σκανδαλάρης
Σχεδιασμός αφίσας-flyer: Βαγγέλης Κολότσιος

Παίζουν: Χριστίνα Γεωργίου, Γιάννης Δρόσος, Βασιλίνα Κατερίνη, Δημήτρης Κουστολίδης,, Σταύρος Μπαρτζόκας, Μαρία Στεφανίδου.
Παιζούν επί σκηνής οι μουσικοί: Νίκος Κιουρκτσής aka tourbis, Ηλίας Τσιπτσές, Αστέρης Βαρελάς.

Στο Θέατρο Αυλαία, (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ. είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 12, 10 (μειωμένο), 6 (ανέργων, ατέλειες)

 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: