Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

1ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

Leave a Comment
Πέντε νέοι χορογράφοι παρουσιάζουν για πρώτη φορά δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, στο 1o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Κάτιας Αρφαρά.
Νέοι και πολλά υποσχόμενοι όλοι τους, έχουν δώσει ήδη ενδιαφέροντα δείγματα του δημιουργικού τους ταλέντου και της κινητικότητάς τους μέσα από συνεργασίες με καθιερωμένους καλλιτέχνες και σημαντικά θέατρα της διεθνούς σκηνής.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

1 και 2 Φεβρουαρίου 2014/ Μικρή Σκηνή στις 19:00.
Ελπίδα Ορφανίδου & Juan Perno, Elpid’ arc 

Μια κινηματογραφική περφόρμανς, στην οποία κινηματογράφος και θέατρο συντήκονται σε ένα ιδιότυπο αλχημικό κράμα. Οι δύο καλλιτέχνες αποφασίζουν να καταπιαστούν με ένα αδιανόητο εγχείρημα: να μιμηθούν τέλεια ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα στην ιστορία του κινηματογράφου, τη βωβή ταινία La Passion de Jeanne d’Arc (Το πάθος της Ζαν ντ’ Αρκ) του Carl Theodore Dreyer. Η γοητεία του έγκειται στην αναπάντεχη συνάντηση του μυστικιστικού με το καθημερινό και το χιουμοριστικό. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή πολιτιστικoύ φορέα του Βερολίνου, του θεάτρου Hebbel am Ufer και της Στέγης.

1 και 2 Φεβρουαρίου 2014/ Μικρή Σκηνή στις 21:00.
Paul Blackman & Χριστίνα Γουζέλη, Vicious Cycle

Ο Αυστραλός Paul Blackman , η συνεργάτης του Χριστίνα Γουζέλη και η ομάδα τους "Jukstapoz" διερευνούν το πώς μπορούμε να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αέναης επανάληψης και να ξεφύγουμε από πρότυπα συμπεριφορών που μας οδηγούν στις ίδιες σκέψεις, πράξεις και λάθη. 

6 και 7 Φεβρουαρίου 2014/ Μικρή Σκηνή στις 19:00.
Λενιώ Κακλέα, deux∙l

Η Λενιώ Κακλέα, εξαιρετική ερμηνεύτρια του Boris Charmatz, τολμάει μια συνεργασία με ένα από τα ιερά τέρατα του αμερικάνικου μεταμοντέρνου χορού, τη Lucinda Childs. Το deux∙l, συμπαραγωγή του γαλλικού πολιτιστικού φορέα SACD και της Στέγης, ανιχνεύει το γυναικείο σώμα ως τόπο επικοινωνίας, σκέψης και συμβολισμών. Σκηνικά αντικείμενα, βίντεο και ειδικοί φωτισμοί συνθέτουν και διαλύουν ταυτόχρονα τις σχέσεις ανάμεσα σε εικόνα και νόημα, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της ηχητικής επένδυσης του Ιάπωνα συνθέτη Ryoji Ikeda.

6 και 7 Φεβρουαρίου 2014/ Μικρή Σκηνή στις 21:00.
Παναγιώτα Καλλιμάνη, Contreplongées 

Με αφορμή την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η Παναγιώτα Καλλιμάνη στρέφεται σε μια νέα ομάδα μη προνομιούχων, τους άστεγους. Δίνοντάς τους φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσης, τους καλεί να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους, απαντώντας στα ερωτήματα: ποια είναι η κρυφή σας επιθυμία, τι θα θέλατε να έχετε και δεν έχετε, τι είναι ευτυχία για εσάς; Το Contreplongées (φωτογραφικός όρος για τη γωνία λήψης από κάτω προς τα πάνω, που είναι συνήθως και το βλέμμα των αστέγων) δεν είναι ένα θέαμα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει επί σκηνής τη ζωή των αστέγων, αλλά όπως δηλώνει η ίδια η χορογράφος "μια προσπάθειά μου να καταλάβω σε βάθος και να συλλογιστώ γύρω από την ελπίδα και τις δικές μου επιθυμίες για ευτυχία". Πώς επιδρούν στις αισθήσεις και πώς επηρεάζουν την αίσθηση ταυτότητας ο φόβος, η αναδίπλωση, η διαρκής κατάσταση εγρήγορσης; Δημιουργούν άραγε μια νέα εικόνα εαυτού; Ένα έργο που αποτελεί αφορμή για περιήγηση στον εσωτερικό μας λαβύρινθο.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)
Εισιτήρια: 18 (ανά ημέρα), 10 (μειωμένο), 5 (ανέργων), 25 (πακέτο εισιτηρίων δύο ημερών), 14 (μειωμένο πακέτο εισιτήριο δύο ημερών)






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: