Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

10 cm up

Leave a Comment
Ρομαντική ιστορία ή σύγχρονο αστικό θρίλερ; Κωμωδία ή υπαρξιακή αναζήτηση μέχρι τελικής πτώσης; Ή μήπως ένα πολιτικό έργο; Τρεις νέοι άνδρες, σε τρεις διαφορετικές εποχές της Αθήνας.
Ο Νικήτας, χωροφύλακας, στα μέσα της δεκαετίας του ’30 ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ρόζα, κόρη ενός περιθωριακού τεκετζή. Ο Πέτρος, φοιτητής του Πολυτεχνείου, ζει ως το μεδούλι τους ξέφρενους ρυθμούς της δεκαετίας του ’60. Ο Φοίβος, άνεργος στην Αθήνα του σήμερα, αντιμετωπίζει την μοναξιά της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Καθώς προχωράει η πλοκή, οι τρεις ήρωες δοκιμάζονται μέσα σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες. Οι ζωές τους αναστατώνονται βιαίως. Ο Νικήτας διατάζεται να συλλάβει τον πατέρα της αγαπημένης του. Ο Πέτρος χάνει αγαπημένους του φίλους. Η καθημερινότητα του Φοίβου επηρεάζεται δραματικά, από το μνημόνιο και την κρίση. Τρεις ιστορίες που εξελίσσονται σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
10cm up, από την ομάδα Patari Project, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

Οι Patari Project, είναι μια ομάδα νέων ηθοποιών, που δουλεύουν πάνω στη θεατρική τεχνική της "πλατφόρμας", ξαφνιάζοντας με τη δύναμη και την ευρηματικότητά τους: πατάρια περιορισμένου μεγέθους, με ύψος μόλις δέκα εκατοστά, εξυπηρετούν την ιδέα της ανύψωσης των ηθοποιών και του δρώμενου από το έδαφος, δημιουργώντας "νησίδες", πάνω στις οποίες οι ερμηνευτές καλούνται να επικοινωνήσουν την ιστορία τους. Με μοναδικά εργαλεία το σώμα και τη φωνή τους δημιουργούν το σκηνικό, συνθέτουν τη μουσική επένδυση, τους ήχους, τα οπτικά εφέ. Χωρίς σκηνικά, χωρίς κοστούμια, χωρίς αντικείμενα, δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, χαρακτήρες, σενάρια...ολόκληρους γαλαξίες. Το κείμενο χτίζεται στις πρόβες, πάνω στη δράση. Ο θεατής δεν παρακολουθεί απλώς μια θεατρική παράσταση, συμμετέχει σε μια βιωματική εμπειρία, μονταρισμένη, ώρες-ώρες, με τρόπο κινηματογραφικό.

Οι τρεις ήρωες εμφανίζονται στη σκηνή κρατώντας τρεις μεγάλες ξύλινες βαλίτσες, οι οποίες μετατρέπονται σε τρεις πλατφόρμες, πάνω στις οποίες διαδραματίζονται, σε παράλληλη δράση, οι ιστορίες τους. Η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει με ήχους και εικόνες από τις τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Με ρομαντισμό και χιούμορ, η ομάδα Patari Project, μπαινοβγαίνουν από το χθες στο σήμερα, σχολιάζουν εύστοχα τάσεις, ιδέες και νοοτροπίες... κι όλα αυτά, 10cm up από το έδαφος.

Οι Patari Project συνεργάζονται με ανθρώπους του θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης, στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Γαλλία. Εκτός από θεατρικές παραστάσεις για ενήλικους και παιδιά, οι δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν ακόμα: θεατρικά δρώμενα ανοιχτού και κλειστού χώρου, workshops πειραματισμού, θεατρικό παιχνίδι και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Γιαννούλης
Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Γιάννης Διαμαντής, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Αγγελική Μαχαίρα, Στέφη Πουλοπούλου, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα.

Στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων.
8 & 9 Οκτωβρίου στις 21:00.
Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 869869.
Εισιτήρια: 10, 8 (μειωμένο), προσκλήσεις για ανέργους.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: