Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβάλ Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Στοκχόλμη.

Leave a Comment
Το πρώτο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το 2009 με μεγάλη επιτυχία. Ήταν σε μεγάλο βαθμό μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του Μπέργκμαν. Αυτή τη φορά το φεστιβάλ παρουσιάζει τις καινοτομίες του σύγχρονου avant-garde θεάτρου, όπως ακριβώς ήταν και οι δημιουργίες του Μπέργκμαν στην εποχή τους.
Φέτος, επιστρέφει στο φεστιβάλ το θέατρο Vidy-Lausanne και ο σκηνοθέτης Heiner Goebbels, που κατέπληξε κοινό και κριτικούς το 2009, με την παράσταση Eraritjaritjaka. Αυτή τη χρονιά παρουσιάζει μια μοναδική συνεργασία με το φωνητικό κουαρτέτο The Hilliard Ensemble, στο έργο I Went to the House but Did Not Enter.
Η βερολινέζικη Σαουμπίνε θα συμμετάσχει με δύο παραγωγές. Το έργο του Λαρς Νόρεν, Demons, που σκηνοθέτησε ο Τόμας Οστερμάιερ και τη Δεσποινίδα Τζούλια του Στρίντμπεργκ, που σκηνοθετούν οι βρετανοί Katie Mitchell και Leo Warner.
Από το Βίλνιους της Λιθουανίας ο σκηνοθέτης Οσκάρας Κορσουνόβας φέρνει δύο παραγωγές. Τα έργα Miranda (που βασίζεται στην Τρικυμία του Σαίξπηρ) και The Lower Depths του Γκόργκι είναι σύγχρονα δράματα που σχολιάζουν την σύγχρονη κοινωνία.
To Smeds Ensemble από τη Φινλανδία παρουσιάζει ένα sequel του έργου του Ντοστογιέφσκι Έγκλημα και τιμωρία. Πρόκειται για έναν μονόλογο στον οποίο η Σόνια του σήμερα, θύμα trafficking, αφηγείται την ιστορία της. Την παράσταση με τίτλο Sad songs from the heart of Europe σκηνοθετεί ο Kristian Smeds.
Η συμμετοχή του Dramaten στο φεστιβάλ σφραγίζεται με το έργο Φάνυ και Αλέξανδρος, που σκηνοθέτησε ο Stefan Larsson. Αυτή η παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στις 11 Φεβρουαρίου είναι η πρώτη σουηδική θεατρική απόδοση της διάσημης ταινίας του Μπέργκμαν.
Επιπλέον, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις με ηθοποιούς και σκηνοθέτες που θα επισκεφτούν τη διοργάνωση. Ηθοποιοί του Dramaten θα συντονίσουν αυτές τις συζητήσεις.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια μοναδική παράσταση στην κεντρική σκηνή. Πρόκειται για μια παραγωγή που δημιουργήθηκε από τo Dramaten σε συνεργασία με άλλα δέκα θέατρα που αποτελούν το διεθνές θεατρικό δίκτυο Mitos 21. Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο Je suis completement battue (Έχω ηττηθεί σε όλα) της Eleonore Mercier.

Διεθνές θεατρικό φεστιβάλ "Ίνγκμαρ Μπέργκμαν 2012"
Dramaten Theatre
27 Μαΐου - 6 Ιουνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: http://www.bergmanfestivalen.se/about-the-festival/
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: