Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Salonica Comedy Festival 2018

Leave a Comment
(30-9-2018)

Το stand up comedy, το κωμικό φαινόμενο που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και ο κωμικός αυτοσχεδιασμός ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη με το μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας.
Το Salonica Comedy Festival είναι μια τριήμερη κωμική γιορτή, ένα φεστιβάλ γέλιου, με 15 συνολικά παραστάσεις σε 2 σκηνές. 

Από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018, η αφρόκρεμα της ελληνικής κωμικής σκηνής θα βρίσκεται στο Θέατρο Αθήναιον.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αίθουσα 1
20:00 - Κωμικό Μπουμ
Με τους: Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος
Οραματιστείτε μια παράσταση με ακριβά κουστούμια, πλούσια σκηνικά και σενάριο που τα σπάει! Τώρα ξεχάστε τα όλα αυτά και ελάτε να δείτε μια παράσταση που δεν έχει τίποτα από αυτά!
Μια παράσταση που οι ηθοποιοί ανεβαίνουν στην σκηνή και υπακούν τις εντολές του κοινού δημιουργώντας από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και ίσως χωρίς ποιότητα.

Αίθουσα 2
20:15 - Εδώ στον αγώνα
Χρύσα Κατσαρίνη, Θωμάς Ζάμπρας
Στην κοινή τους παράσταση, η Χρύσα κι ο Θωμάς εναλλάσσονται πάνω στην σκηνή και μιλάνε για μια ποικιλία θεμάτων, από το σεξ και το Μητροπάνο μέχρι τα space cakes και τα τουριστικά μαγαζιά. Ο καθένας με το δικό του προσωπικό στυλ.

Αίθουσα 2 
21:45 - Friday Comedy Club 
Με τους: Διονύσης Ατζαράκης, Γιώργος Χατζηπαύλου, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Καλαϊτζίδης.

Αίθουσα 1
22:00 - Big Talk 
Με τους: Λάμπρος Φισφής, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος.
Η επιτυχημένη εκπομπή του netwix.gr παρουσιάζεται μπροστά σε ζωντανό κοινό. Τα πιο ασήμαντα θέματα που απασχολούν τις παρέες παίρνουν την θέση που τους αξίζει και το κοινό είναι εκεί για να τα σχολιάσει, να πάρει θέση και να καθοδηγήσει την κουβέντα όπως θέλει. Μια late night κουβέντα στην οποία μπορούν να συζητηθούν τα πάντα με μόνο μια προΰπόθεση: το θέμα να μην είναι σοβαρό. Special Guest ο Μιχάλης Μαθιουδάκης.

Αίθουσα 2
23:45 - Α Work in Progress
Με τον Παναγιώτη Κούδα.
Σημειώσεις σε χαρτοπετσέτες, ιδέες που δεν πηγαίνουν πουθενά, Α4 γεμάτες μουτζούρες, ηχογραφήσεις στο κινητό που ακούγεται μόνο ένα φορτηγό. Ο Παναγιώτης Κούδας μαζεύει, ότι έχει και δεν έχει γράψει και τα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην νέα του παράσταση. Πόσο νέα; Τόσο νέα που δεν έχει καν τίτλο. 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αίθουσα 2
18:00 - Comedy Club για παιδιά
Με τον Γιώργο Χατζηπαύλου.
Μια παράσταση stand up comedy για όλη την οικογένεια με θέματα και γλώσσα προσαρμοσμένα ώστε να είναι απόλυτα κατανοητά από τους μικρούς θεατές.

Αίθουσα 1
20:00 - Κωμικό Μπουμ 
Με τους: Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος.
Οραματιστείτε μια παράσταση με ακριβά κουστούμια, πλούσια σκηνικά και σενάριο που τα σπάει! Τώρα ξεχάστε τα όλα αυτά και ελάτε να δείτε μια παράσταση που δεν έχει τίποτα από αυτά! Μια παράσταση που οι ηθοποιοί ανεβαίνουν στην σκηνή και υπακούν τις εντολές του κοινού δημιουργώντας από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες και ίσως χωρίς ποιότητα.

Αίθουσα 2
20:15 - Παλικάρι
Με τον Διονύση Ατζαράκη.
Ο Διονύσης Ατζαράκης συγκεντρώνει σε έναν stand-up comedy μονόλογο όλα τα κείμενα που αγαπήσατε ή/και βαρεθήκατε, και έρχεται στο Salonica Comedy Festival. Μην το χάσετε! Ή και χάστε το. Δεν θα σας πούμε εμείς τι θα κάνετε με τη ζωή σας.

Αίθουσα 2 
21:45 - Saturday Comedy Club
Με τους: Λάμπρος Φισφής, Θωμάς Ζάμπρας, Κώστας Μαλιάτσης Salas, Παναγιώτης Κούδας.

Αίθουσα 1
22:00 - Στα πλάγια
Με τους: Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης.
Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός από ολοκαίνουρια κείμενα του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου μαζί με τα καλύτερα κείμενα από την παράσταση του Μιχάλη Μαθιουδάκη "Όλο λάθος". Αποτυχημένα πάρτι, ελληνικό πένθος, εκτυπωτές, κόκκινα φανάρια, χάλια αφίσες, λάθη στον Messenger, ατελείωτη φλυαρία, κόλπα γιαγιάδων, ανιχνευτές μετάλλων, παιδικές ζωγραφιές, θείοι (πάντα θείοι…), άκυροι συγγενείς, άκυρα αντικείμενα, άκυρες φωτογραφίες, ο Κωνσταντίνος, ο Δημήτριος και η Ολάγια συνθέτουν μία γνήσια "αθηναϊκή", deep down και dirty παράσταση.

Αίθουσα 1
23:45 - True Story
Με τους: Λάμπρος Φισφής, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Ζήσης Ρούμπος, Χρύσα Κατσαρίνη, Θωμάς Ζάμπρας, Γιώργος Χατζηπαύλου, Κώστας Μαλιάτσης Salas, Διονύσης Ατζαράκης, Παναγιώτης Κούδας.
Πριν από 400.000 χρόνια ο άνθρωπος κατάφερε να ελέγξει τη φωτιά και σαν αποτέλεσμα άρχισε να ψήνει κοψίδια και να λέει ιστορίες. Αυτό ακριβώς θα γίνει στην βραδιά storytelling του Salonica Comedy Festival. Δεν θα ανάψουμε φωτιά, δεν θα ψήσουμε κοψίδια, δεν θα φοράμε δέρματα ζώων, αλλά θα ακούσουμε 10 κωμικούς να μας λένε ιστορίες.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Αίθουσα 1
20:00 - Daddy’s Special
Με τον Γιώργο Χατζηπαύλου.
Ο Γιώργος πρόσφατα έγινε μπαμπάς. Επίσης ετοιμάζει νέα παράσταση που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2019. Δύο υπέροχα γεγονότα, ή τουλάχιστον το καθένα ξεχωριστά. Γιατί ο συνδυασμός τους δημιούργησε ένα μικρό θέμα στον Γιώργο. Βρέθηκε με έναν αριθμό κειμένων σχετικά με την εμπειρία του ως γονιός τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να φτιάξει μια παράσταση μόνο με αυτό το θέμα. Ανεβαίνει στη σκηνή με κείμενα που παρουσίασε από τη μέρα που έγινε μπαμπάς, νέα κείμενα, σημειώσεις, ιδέες, ιστορίες και ντοκουμέντα και μιλάει για το πόσο δύσκολο, αγχωτικό, τρομακτικό, παράλογο και πάνω απ΄όλα πόσο διασκεδαστικό είναι να προσπαθείς να κάνεις παιδί και να είσαι γονιός!

Αίθουσα 2
20:15 - Work in progress
Με τον Λάμπρο Φισφή.
Ο Λάμπρος Φισφης παρουσιάζει την σχεδόν τελική μορφή της καινούργιας του παράστασης. Είναι κατά 90% έτοιμη. Λείπει ο τίτλος αλλά ίσως μπορείτε να βοηθήσετε εσείς με αυτό.

Αίθουσα 2
21:45 - Sunday Comedy Club 
Με τους: Άγγελος Σπηλιόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Χρύσα Κατσαρίνη, Πέτρος (Chi) Τσιτσεκλής.

Αίθουσα 1
22:00 - Ένα για τα "άντα"–Work in Progress 
Με τον Κώστα Μαλιάτση Salas
Το "ένα για τα άντα" είναι η νέα solo παράσταση του Κώστα Μαλιάτση, μία παράσταση που μέσα έχει άγχος, φοβίες, γάμο και μωρά, αλλά όλοι ξέρουμε ότι την παράσταση θα κλέψουν οι γάτες. Στο Φεστιβάλ θα δείτε τα κείμενα in the making.

Θέατρο Αθήναιον (Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 832060) 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: