Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου (2018) στην Αθήνα

Leave a Comment
(7-9-2018)

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με το μορφωτικό γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα–Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει —για έκτη χρονιά— από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 την "Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου" στην Αθήνα.

Θα παρουσιαστούν τρεις παραγωγές κυπριακών θεατρικών έργων, που ανέβηκαν στις κυπριακές θεατρικές σκηνές τη θεατρική περίοδο 2017-2018.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018
"Κοιμήσου αγγελούδι μου..." των Στέλιου Θεοχάρους και Μαρίνας Φραγκεσκίδου, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, από την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού.
Δυο αδέρφια, η Άρτεμις και ο Αχιλλέας Βερβέρη, μεγαλώνουν κάτω από την αυστηρή επίβλεψη του πατέρα τους καθώς η μητέρα τους τα έχει εγκαταλείψει όσο ήταν μικρά. H Άρτεμις μεγαλώνοντας, θέτει ως προσωπική υποχρέωσή της να προσφέρει όλο της το είναι στον Αχιλλέα, ούτως ώστε ο ίδιος να μη στερηθεί ποτέ την αγάπη. Ένα βράδυ φτάνει στο σπίτι τους ένας "ξένος", ο Στέφανος, και τους ανακοινώνει το θάνατο της μητέρας τους. Ισορροπίες μεταξύ αλήθειας και ψέματος, λογικής και παράνοιας, ηθικής και ανάγκης, πρέπει και μη, σε ένα παιχνίδι της μοίρας και του μυαλού.
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κολιάς
Σκηνικά-κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Νικηφόρου
Παίζουν: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Μπρατάκος, Αλέξανδρος Αχτάρ.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
"Η Σιδηρά" του Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη, από το Θέατρο Versus. 
Το έργο, διαδραματίζεται στη σουίτα της Πρωθυπουργού και ολοκληρώνεται σε τρεις πράξεις, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τη σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον ρόλο των ανδρών και τη σχέση αυτής της γυναικείας δύναμης απέναντι στα πατροπαράδοτα θηλυκά πρότυπα. Φανερώνει πτυχές των παιχνιδιών των πολιτικών και αποπειράται να μπει στα άδυτα της πολιτικής ίντριγκας, αποκαλύπτοντας τη μοναδική ίσως αλήθεια όλου αυτού του παραμυθιού: αυτό που σίγουρα κρύβει η κορυφή είναι μια εθιστική μοναξιά.
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης
Σκηνικά-κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Μουσική: Αντρέας Κλεοβούλου
Παίζουν: Βίβιαν Νικολαΐδου, Αντρέας Νικολαΐδης, Παντελίτσα Μαυρογιάννη.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
"Αφηγήσεις γυναικών" (διασκευή του βιβλίου "Δεκαοκτώ αφηγήσεις" της Νίκης Μαραγκού, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη (παραγωγή Prima Lux).
Πρόκειται για μία συλλογή ιστοριών από Κύπριες γυναίκες, οι οποίες αν και διαφορετικές, η ουσία του λόγου τους υφαίνεται και πλέκεται ως μια ενιαία φωνή, ερχόμενη από την αρχή του κόσμου και εκτείνεται ως το αύριο. Οι γυναίκες παρουσιάζονται να κρατούν με καθοριστικό τρόπο τον ρόλο της υπομονής, αποδεικνύοντας μια απαράμιλλη δόση αντοχής, δύναμης, αλλά και παράδοσης στο πεπρωμένο τους, μια γλυκιά κι ανθρώπινη αποδοχή της συνύπαρξης με το ακατόρθωτο, που όμως για αυτές γίνεται εφικτό. Δεν μένουν εγκλωβισμένες στο παρελθόν τους, παρόλο που τις σημάδεψε ανεξίτηλα και ατενίζουν με αισιοδοξία τις μέρες που θα έρθουν.
Δραματουργική επεξεργασία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Σκηνογραφία: Μαρία Βασιλειάδου
Κίνηση: Julia Brendle
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοδούλου
Σχεδιασμός προγράμματος και αφίσας: Χριστιάνα Καραγιάννη
Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Χατζηγεωργίου
Φωτογραφίες: Γαβριέλλα Πιερή
Παίζουν: Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έλενα Δημητρίου, Άννα Γιαγκιώζη, Μυρσίνη Χριστοδούλου.
Συμμετέχει η Αλθαία Τοφαρίδου – Αβρααμίδου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550)
19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21:00
Εισιτήρια: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (μειωμένο)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: