Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο Σταθμός: Πρόγραμμα Παραστάσεων 2018-2019

Leave a Comment
(27-9-2018)

Το Θέατρο Σταθμός, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μάνο Καρατζογιάννη, παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο παραστάσεων και δράσεων που στηρίζεται σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες: αρχαίο δράμα, βιβλίο, ετερότητα, Μάης ’68, νεοελληνικό έργο.

ΣΤΑΣΗ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
από 9 Νοεμβρίου 2018
"Ο ήχος του όπλου" της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Το Θέατρο Σταθμός, τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας, έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, το δημοφιλές θεατρικό της έργο.
Παίζουν: Σταύρος Μερμήγκης, Αγησίλαος Μικελάτος, Κώστας Νικούλι, Τζένη Σκαρλάτου, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασιλική Τρουφάκου.

από 17 Δεκεμβρίου 2018
"Homo Greco" των Βαγγέλη Αλεξανδρή και Οδυσσέα Ανδρούτσου, σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.
Σ’ ένα μακρινό γαλαξία, οι εξωγήινοι κάτοικοι του δορυφόρου Χάπι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε έναν άλλο πλανήτη για να γλιτώσουν από τη βαρύτητα που ολοένα τους τραβάει προς τα κάτω κινδυνεύοντας να καταλήξουν στο χώμα.
Παίζουν: Βαγγέλης Αλεξανδρής, Φανή Γεωργακοπούλου, Αναστάσης Κολοβός, Χάρης Μπόσινας και Ηλέκτρα Τσακαλία.

από 6 Φεβρουαρίου 2019
"Η απαγωγή της Τασούλας", από τους This Famous Tiny Circus theater group, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.

από τον Μάιο 2019
"Τσιτάχ" του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.
Ερμηνεύει ο Τάκης Σπυριδάκης.

από τον Μάιο 2019
"Μελάχρα" του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου.
Η "Μελάχρα", ένα ποιητικό δράμα στα όρια της άγριας φάρσας με δυνατή πλοκή και συμβολισμούς παρμένους από λαϊκά παραμύθια, διαδραματίζεται σε ένα τσιγγανοχώρι με μάστορες σιδηρουργούς, όπου καταφθάνει ένας περιοδεύων θίασος, με θεατρίνους και παλιάτσους.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

5 έως 28 Οκτωβρίου 2018
"Η απολογία της Μαρί Κιουρί" της Ευσταθίας, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.
Η συγκλονιστική ιστορία της "γυναίκας με τη μεγαλύτερη επίδραση στην ιστορία" επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Στον ρόλο της Μαρί Κιουρί η Πέγκυ Τρικαλιώτη. Μαζί της, η ηθοποιός Αγγελική Πασπαλιάρη και ο χορευτής Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

"Ο ουρανός και το παντελόνι του", σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Ο πατέρας και η μάνα του νεοελληνικού θεάτρου: ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και η Λούλα Αναγνωστάκη ενώνουν για πρώτη φορά τη φωνή τους σε ενιαία παράσταση με θέμα τη μοναξιά και την ήττα.
Παίζουν: Νένα Μεντή, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.


ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ

από 25 Ιανουαρίου 2019
"Φυλές" της Νίνα Ρέιν, σε σκηνοθεσία Τακη Τζαμαργιά.
Ο νεαρός Μπίλυ αν και εκ γενετής κωφός έχει μεγαλώσει "φυσιολογικά" μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της ιδιαιτερότητάς του. Τι συμβαίνει όμως όταν έρχεται η στιγμή που κάποιος από τη "φυλή" του, τον προσκαλεί να ενταχτεί σ’ αυτήν; Πώς αντιδρά στο κάλεσμα να βρεθεί εκεί που τον οδηγεί η φύση του;
Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μανώλης Μαυροματάκης, Ελένη Μολέσκη, Βασιλική Τρουφάκου.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
"Αυτά που αγαπώ" (σε συνεργασία με το Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη), σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Ο Βασίλης αγαπάει το φλάουτο. Στη Σούλα αρέσει να κόβει χαρτιά. Η Μυρτώ γράφει ποιήματα. Στον Γιώργο αρέσει ο Μακρόπουλος. Ο Νικόλας ταξίδεψε στην Αμερική. Τον Κώστα τον ηρεμεί η Εκκλησία. Της Ελένης της αρέσει να χορεύει. Ο Χριστόφορος βλέπει κάθε μέρα τον "Φίλο μου τον Λευτεράκη". Η Βαγγελιώ φτιάχνει κοσμήματα. Ο Αντρέας σαπούνια. Ο Αλέξανδρος αγαπά τα κόμικς. Ο Γιώργος κολυμπάει. Ο Στέφανος είναι ολυμπιονίκης. Όλοι τους βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν δημόσια. Να μιλήσουν προσωπικά σε εμάς που τους ακούμε.
Το Κέντρο κοινωνικής φροντίδας "Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη" παρέχει τις υπηρεσίες του σε 100 νέους και νέες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση άνω των 17 ετών εδώ και 40 χρόνια. Την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου) το θεατρικό τμήμα του "Εργαστηρίου", μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους Μάνο Καρατζογιάννη παρουσιάζουν μια παράσταση-ωδή στην ετερότητα και στην ατομικότητα.

από Οκτώβριο 2018
"Κρίση είναι θα περάσει" των Αναστάσιου Μπονάκη και Άγη Εμμανουήλ, σε σκηνοθεσία Άγη Εμμανουήλ.
Ο νευρολόγος, επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιος Μπονάκης και ο ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ υπογράφουν το κείμενο της παράστασης, που πραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα της επιληψίας και παρουσιάζεται τις καθημερινές σε σχολεία κατόπιν συνεννόησης.
Η Σίντυ (σύνδεσμικός νευρώνας) αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να ενώσει τους λοβούς του εγκεφάλου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κρίσης επιληψίας που μόλις έπαθαν. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ηθοποιού Πέτρου Αλατζά, στον οποίο ανήκε και η αρχική σύλληψή της.

22, 23 και 24 Απριλίου 2019
"Πεθαίνω σα χώρα... 30 Χρόνια Homo Ad", σε ιδέα και σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη.
Η συγκεκριμένη παράσταση, με όχημα το εμβληματικό κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, όπως εκφράστηκε για πρώτη φορά σκηνικά το 1989 από τους θεραπευόμενους του προγράμματος απεξάρτησης 18 άνω στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), διατρέχει το διάστημα των 30 χρόνων στο χώρο της απεξάρτησης αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο της χώρας μας.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

από 2 Νοεμβρίου 2018
"Μικρό μου πόνι" του Πάκο Μπεθέρα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.
Ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του σχολικού εκφοβισμού και εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας.
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΜΑΗΣ '68

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018
"Μέρες του ‘68"
Ο Θανάσης Νιάρχος συνομιλεί με προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών, που έζησαν από κοντά τις μέρες του Μάη του ’68.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018
"Οι ιδέες του Μάη"
Ο Σπύρος Βραχωρίτης και η ομάδα του με οδηγό τον Κορνήλιο Καστοριάδη διαβάζουν ξανά τα κείμενα, που αφορούν στην ιδεολογία του φοιτητικού επαναστατικού κινήματος.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018
"Τα τραγούδια του Μάη", σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Γιωργή Τσουρή.
Μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από τον Μάη του ’68.
Ερμηνεύουν: Ηρώ Μπέζου, Γιωργής Τσουρής.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

από 25 Μαρτίου 2019
"Αφορμή Τρωάδες" (βασισμένο πάνω στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη", σε σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά.
Τρεις γυναίκες ηθοποιοί ερμηνεύουν όλα τα πάθη, τα αδιέξοδα, τη σύγκρουση του ανθρώπου με τον άλλον άνθρωπο και τον εαυτό του. Υποφέρουν από τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, τον θεό, τη ματαίωση, την απόγνωση.
Παίζουν: Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ελένη Ουζουνίδου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος
Η Στεφανία Γουλιώτη καταπιάνεται και πάλι με το Αρχαίο Δράμα, αυτήν τη φορά για τις ανάγκες του εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος που ετοιμάζει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΒΙΒΛΙΟ

από 31 Οκτωβρίου 2018
"Τι είδε το φεγγάρι", σε σκηνοθεσία Χρήστου Νικολάου.
Ερμηνεύουν και τραγουδούν ζωντανά η Ευρυδίκη, η Σοφία Κουρτίδου, η Ευγενία Λιάκου, ο ακορντεονίστας Νίκος Σταδιάτης, ο πιανίστας Αντώνης Παλαμάρης και ο Χρήστος Νικολάου.

"Κάθε Πέμπτη κύριε Νιάρχο"
Ο Θανάσης Νιάρχος φιλοξενεί κάθε μήνα έναν συγγραφέα, ο οποίος αποκαλύπτει στον ίδιο και στο θεατρόφιλο κοινό τα μυστικά της τέχνης του.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

από 8 Οκτωβρίου 2018
"Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα" της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.
Ο "Καραφλομπέκατσος" και η "Σπυριδούλα" είναι δυο ιστορίες σύγχρονων ανθρώπων που αλλάζουν σπίτι, αλλάζουν ρούχα, αλλάζουν δέρμα, αλλάζουν φύλο, αλλάζουν ζωή και φλερτάρουν με τον θάνατο για να ανακαλύψουν και πάλι άλλο ένα καινούριο αδιέξοδο. Πρόσωπα που αναπνέουν και κραυγάζουν εγκλωβισμένα μέσα στα όρια του αστικού κενού τους. Μα πάντα τραγουδώντας.
Παίζουν: Θύμιος Κούκιος, Ελένη Στεργίου.

ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

από 14 Οκτωβρίου 2018
"Ξανά... λέγοντας τις ιστορίες", σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη.
Ερμηνεύουν: Ομάδα "Εφήλικον" – Έφηβοι και ενήλικες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζωγράφου.

ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

από 7 Οκτωβρίου 2018
"Αισώπου φίλοι", σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.
Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα, σε μια ευρηματική παράσταση, με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, διάδραση και ζωντανή μουσική (γιουκαλίλι, αυλοί, κουίκα, πιανίκα, μπάντζο, καζού). Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο τη φιλία.
Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη.

από 16 Δεκεμβρίου 2018
"Η επιστροφή των παραμυθιών" της Γεωργίας Παρασκευά, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.
Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξέγνοιαστοι στη Χώρα τους. Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους. Όμως καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται. Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται.Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια; Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί. Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ. Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό; Την Επιστροφή των Παραμυθιών!

Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, τηλ. 210 5230267)
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάνος Καρατζογιάννης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Υπεύθυνη Θεάτρου και social media: Κατερίνα Γρυλλάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης, Αναστασία Παπαγεωργίου
Τεχνικός υπεύθυνος: Βλάσης Παπαπετρόπουλος
Γραφιστικά: Μάριος Γαμπιεράκης



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: