Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Τα βραβεία του 19ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Leave a Comment
(3-9-2018)

Ολοκληρώθηκε το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Η κριτική επιτροπή (Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Άννα Κουρή, Γιάννης Μαργαρώνης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άννα Χατζησοφιά) και το κοινό παρακολούθησαν και επιβράβευσαν τις ερασιτεχνικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν και αυτή τη χρονιά στην ακριτική πόλη του Έβρου.

Τα βραβεία κριτικής επιτροπής και κοινού:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης
"Γέρμα" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη, από τη Θεατρική Ομάδα "ΟνειρόDrama" Κοζάνης.

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης
"Δεσποινίς Τζούλια" του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Ναυσικάς Στάθη, από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης
"Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, από τη Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο σκηνοθεσίας
Ναυσικά Στάθη, για τη σκηνοθεσία της παράστασης "Δεσποινίς Τζούλια" του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

Βραβείο σκηνογραφίας
Βενετία Νάση, για τα σκηνικά της παράστασης "Γέρμα" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, της Θεατρικής Ομάδας "ΟνειρόDrama" Κοζάνης.
Βενετία Νάση, για τα σκηνικά της παράστασης "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, της Θεατρικής Ομάδας του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο ενδυματολογίας
Βενετία Νάση, για τα κοστούμια της παράστασης "Γέρμα" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, της Θεατρικής Ομάδας "ΟνειρόDrama" Κοζάνης.

Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου
Δέσποινα Γιάγκογλου, για την ερμηνεία της στον ρόλο της "Δεσποινίδας Τζούλιας" στην παράσταση "Δεσποινίς Τζούλια" του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.
Νικολέτα Σιάμου, για την ερμηνεία της στον ρόλο της "Γέρμας" στην παράσταση "Γέρμα" της Θεατρικής Ομάδας "ΟνειρόDrama" Κοζάνης.

Βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου
Μάκης Δαβιδόπουλος, για την ερμηνεία του στον ρόλο του "Δημήτριου" στην παράσταση "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" της Θεατρικής Ομάδας του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου 
Δέσποινα Σολωμίδου, για την ερμηνεία της στον ρόλο της "Ουρανίας" στην παράσταση "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, της Θεατρικής Ομάδας του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Πένυ Μαγκλάρα, για την ερμηνεία της στον ρόλο της "Λέλας" στην παράσταση "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" του Θεατρικού Εργαστηρίου Σπερχειάδας-Μακρακώμης.

Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, για την ερμηνεία του στον ρόλο του "Χάρη" στην παράσταση "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" της Θεατρικής Ομάδας του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο μουσικής σύνθεσης
Δημήτρης Δημόπουλος, για τη μουσική σύνθεση της παράστασης "Γέρμα" της Θεατρικής Ομάδας "ΟνειρόDrama" Κοζάνης.

Βραβείο μουσικής επιμέλειας
Κώστας Βόμβολος, για τη μουσική επιμέλεια της παράστασης "Σμύρνη μου αγαπημένη", από την Κεντρική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Βραβείο φωτισμού
Ναυσικά Στάθη, για τους φωτισμούς της παράστασης "Δεσποινίς Τζούλια" του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

Έπαινος χαρακτηριστικού ρόλου
στην Γιώτα Κατσίκα, για την ερμηνεία της στον ρόλο της "Βικτωρίας" στην παράσταση "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης.

Έπαινος κινησιολογίας
στη Ναυσικά Στάθη, για την κινησιολογική επιμέλεια στην παράσταση "Δεσποινίς Τζούλια" από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.


ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
"Δεσποινίς Τζούλια" του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Ναυσικάς Στάθη, από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
"Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης.

3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης
"Γέρμα" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη, από τη Θεατρική Ομάδα "ΟνειρόDrama" Κοζάνης.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: