Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Skrow Theater: Πρόγραμμα περιόδου 2018–2019

Leave a Comment
(21-9-2018)

Το πρόγραμμα του Skrow Theater για την περίοδο 2018-2019 περιλαμβάνει παραστάσεις νέων δημιουργών του θεάτρου (Γιώργος Παπαγεωργίου, Θανάσης Δόβρης, Λένα Δροσάκη, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Συριόπουλος κ.ά), ενώ η συνεργασία με τη σχολή "Αρχή" της Νέλλης Καρρά συνεχίζεται και φέτος με την παρουσίαση δύο έργων.

Το πρόγραμμα:

από 5 Οκτωβρίου 2018
"Φύκι στο βυθό" της Πένυς Φυλακτάκη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.
Ογδόντα έξι χιλιάδες τετρακόσια. Αυτά αφήνει στη διαθήκη του ο πατέρας της οικογένειας υπό έναν όρο: να τα κερδίσει όποιο από τα δυο παιδιά του τα επενδύσει με τον καλύτερο τρόπο μέσα σε 24 ώρες από την κηδεία του. Ο θάνατος του και η αινιγματική διαθήκη ξαναφέρνουν στο κατώφλι του πατρικού σπιτιού τα δύο αδέρφια έπειτα από 24 χρόνια. Ο μαραθώνιος ξεκινά, ο χρόνος στο σπίτι της παραλίας με τα φύκια μετρά αντίστροφα, και η ανατροπή περιμένει στη γωνία. Του βυθού. Το έργο βραβεύτηκε με το Βραβείο Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2017.
Παίζουν: Νίκος Παντελίδης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιώργος Σαββίδης.

από 11 Οκτωβρίου 2018
"Στην εξοχή" του Μάρτιν Κριμπ, σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά.
Το έργο του Μάρτιν Κριμπ είναι ένα κείμενο ουσιαστικά κρυπτογραφικό με φοβερή δύναμη και υποβλητικότητα που εστιάζει στις διαπροσωπικές σχέσεις. Πίσω από τον κοινό, καθημερινό διάλογο των ηρώων κρύβεται μια παράξενη ένταση και μια ακαθόριστη απειλή. Οι τρεις χαρακτήρες του έργου κινούνται, ενεργούν και αντιδρούν εγκλωβισμένοι στο προσωπικό τους αδιέξοδο, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο και αδύναμοι να αντιμετωπίσουν ο ένας την πραγματικότητα του άλλου.
Παίζουν: Στέλλα Καπετάνιου, Γιώργος Λιάκος, Μπέτυ Σαράντη.

από 29 Οκτωβρίου 2018
"Επιθεωρητής" (βασισμένο στο έργο "Ο Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ), σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου.
Η κλασική κωμωδία του Γκόγκολ, γραμμένη το 1836, συναντιέται στη νέα διασκευή που υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος με τον Γιώργο Παπαγεωργίου, σε μία παράσταση που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλευση του "Επιθεωρητή" ως μια "ερωτική ιστορία".
Παίζουν: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Θανάσης Ζερίτης, Πάνος Παπαδόπουλος, Μαρία Πετεβή, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Μουσικός επί σκηνής: Γιάννης Λατουσάκης.

από 1 Φεβρουαρίου 2019
"H αρχή του Αρχιμήδη" του Ζουζέπ Μαρία Μιρό, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.
Ο Τζόρντι, δάσκαλος σε ομάδα κολύμβησης παίδων, αγκαλιάζει και δίνει ένα φιλί σε ένα αγοράκι που κλαίει γιατί φοβάται το νερό και δε θέλει να κολυμπήσει χωρίς σωσίβιο. Μια τρυφερή κίνηση ενθάρρυνσης ενός καλού δασκάλου. Μια απρεπής κίνηση με υποβόσκουσα σεξουαλική πρόθεση. Μια κίνηση που ίσως αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα για τον παρατηρητή από ότι για τον δράστη. Ποιος είναι αυτός που κοιτάει; Από ποια οπτική; Μια κίνηση που θα αποτελέσει αφορμή μιας αλληλουχίας εκρηκτικών συζητήσεων και καταστάσεων για να έρθουν στην επιφάνεια καχυποψίες, προκαταλήψεις και φόβοι.
Παίζουν: Σεραφείμ Ράδης, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Φιλίνη.

από 6 Φεβρουαρίου 2019
"Με το ένα χέρι κρατούσε τον Καραγάτση και με το άλλο το τσιγάρο", σε κείμενο και σκηνοθεσία Βίλιας Χατζοπούλου.
Το έργο είναι ο μονόλογος μιας γυναίκας που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’30 στην Κοζάνη, σπούδασε δασκάλα και πρωτοδιορίστηκε τη δεκαετία του ‘50 σ’ ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Μετά από χρόνια θα εξομολογηθεί την περιπέτειά της στο νησί. Τα πρόσωπα, τα πέτρινα τοπία, ο αέρας, η αγάπη, η βία. Μια σκληρή πορεία που θα την ξαναθυμηθεί με ακρίβεια. Θα ανατρέξει σε μια εποχή στέρησης, απέναντι σε μια εποχή αφθονίας.
Ερμηνεύει η Λένα Δροσάκη.

από 14 Φεβρουαρίου 2019
"Δον Ζουάν" του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά.
Το πρόσωπο του Δον Ζουάν κατοικεί στο βλέμμα τεσσάρων ηθοποιών εναλλάσσοντας τη μορφή του όχι όμως την ανάγκη του να προκαλεί χλευάζοντας ένα σύμπαν χωρίς τέλος. Ο Δον Ζουάν, ο άνθρωπος που αναζητάει και ποθεί ακόρεστα χρησιμοποιεί κάθε επιχείρημα -χωρίς να πιστεύει κανένα- για να ικανοποιήσει την σεξουαλική του αδηφαγία.
Παίζουν: Μαριλένα Γερµανού, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Κατερίνα Καλουµένου, Δήµητρα Κολοκυθά.

από 18 Φεβρουαρίου 2019
"Ευτυχισμένες μέρες" του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη.
Μισοθαμμένη σε μια βραχώδη έρημη γη, τύμβο ή "πλατωνική" παγίδα η αντιφατική Γουίνυ ζει στο καθεστώς της συνεχούς ομιλίας που της έχει επιβάλει ένα κουδούνι και η ακίνητη σιωπή του άντρα της Γουίλυ. Ο μνημονικός λόγος, η μεταφυσική σιωπή και η ενασχόλησή της με τα αντικείμενα και τις λέξεις είναι μεταβατικά στάδια από τα οποία περνάει το εγώ για να φτάσει η στιγμή της λυτρωτικής εξαφάνισής του.
Παίζουν: Μαρία Παρασύρη, Κώστας Κουτσολέλος.


ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

από 4 Νοεμβρίου 2018
"Γιέ- χσιέν, Μία Σταχτοπούτα από την Κίνα" από το Θέατρο Ρετρό, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Αλεξανδρή.
Στη διαχρονική αυτή ιστορία, εκτός από την ευγενική Γιε-χσιεν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, οι θεατές θα γνωρίσουν κι ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο ανεκτίμητο… παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιε-χσιεν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της, να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;
Παίζουν: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αγγελική Φράγκου.

Skrow Theater (Αρχελάου 5, Παγκράτι, Αθήνα, τηλ. 210 8938111)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: