Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Leave a Comment
To Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς συμπληρώνει φέτος 14 χρόνια παρουσίας. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2012 θίασοι από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κλειστούς χώρους και πλατείες της πόλης.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνάντηση νέων ελλήνων κουκλοπαικτών και η 5η Συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο με τίτλο, Στην απέναντι όχθη: απόδραση από τις εξαρτήσεις, όπου θα παρουσιαστούν δρώμενα και δράσεις για έναν πιο υγιή και συνειδητό τρόπο ζωής.
Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν ομάδες και θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, την Τσεχία, το Περού, την Ολλανδία, το Ισραήλ. Οι παραστάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απευθύνονται τόσο σε μικρά παιδιά αλλά και σε ενήλικες (όπως είναι για παράδειγμα οι παραστάσεις Νεκρές Χήνες αλλά και Erofili synopsis που "πειραματίζονται" σε θεατρικές τεχνικές με τη χρήση μασκών και απευθύνονται σε θεατές άνω των 16 ετών).
Παράλληλα υπάρχουν εκθέσεις αλλά και σεμινάρια και εργαστήρια κατασκευών που απευθύνονται στους μικρούς μαθητές.
Οι χώροι που θα δοθούν οι παραστάσεις είναι το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, η Δημόσια Βιβλιοθήκη αλλά και η πλατεία Ειρήνης. Παράλληλα θα δίνονται πρωινές παραστάσεις σε σχολεία εκτός της πόλης του Κιλκίς, σε χωριά του νομού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι παραστάσεις:  http://www.kilkis-festival.gr
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: