Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο Αυλαία: Πρόγραμμα παραστάσεων Ιανουάριος-Μάρτιος 2018

Leave a Comment
(28-1-2018)

Ο προγραμματισμός του Θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης για το πρώτο τρίμηνο του 2018 (Ιανουάριος-Μάρτιος) περιλαμβάνει θεατρικές παραγωγές των ομάδων της πόλης αλλά και μετακλήσεις αθηναϊκών παραστάσεων.

Το πρόγραμμα: 

28, 29, 30 και 31 Ιανουαρίου 2018
"Μια ξεχωριστή μέρα" του Έττορε Σκόλα, σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, με τον Σταύρο Ζαλμά, τη Δήμητρα Ματσούκα, τη Γιώτα Ζερδεβά, τον Αρτέμη Γαβριλούκ, τον Νίκο Νικολαίδη, τον Λεωνίδα Χρυσομάλλη.
Μια ξεχωριστή μέρα, μια ξεχωριστή παράσταση για την δύναμη που αποκτάμε όταν σταματήσουμε να μας νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, και ζήσουμε στον κόσμο που εμείς δημιουργούμε. Ακόμα και αν αυτός ο κόσμος αντέχει μόνο δύο. Ακόμα και αν αυτός ο κόσμος αντέχει μόνο μέχρι την δύση του ηλίου.

1, 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018
"Τα κόκκινα φανάρια" του Αλέκου Γαλανού, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου, με την Όλγα Καλαμάρα, τον Δημήτρη Βασιλειάδη, τη Τζώρτζια Βογιατζόγλου, την Άννα Μαρία Γάτου κ.ά. Μέσα από αυτή την παράσταση, το Θέατρο του Άλλοτε θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και να σχολιάσει το θέμα της πορνείας ωμά και ρεαλιστικά, αφήνοντας στην άκρη τη συνηθισμένη σεξιστική, ωραιοποιημένη εικόνα των γυναικών αυτών, που με τη νόμιμη σφραγίδα του κράτους και της κοινωνίας υποφέρουν μια στιγματισμένη ζωή γεμάτη κινδύνους, κακοποιημένες ψυχικά και σωματικά.

5, 6, 10, 11, 19, 20, 22, 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018 
"Νέριουμ Παρκ" (Nerium Park) του Josep Maria Miro, από τη θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, με την Αγγέλα Μπολέτση και τον Γιώργο Βεργούλη.
Ο Ζεράρ και η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι, αγοράζουν το πρώτο διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών, το "Nerium Park", στα περίχωρα της μεγαλούπολης που ζουν και εργάζονται. Το ζευγάρι που είναι εννέα χρόνια μαζί μοιάζει να βρίσκει στο καινούργιο τους διαμέρισμα το ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο αρχικός ενθουσιασμός πολύ γρήγορα υποχωρεί και στη θέση του εισβάλει ο φόβος, η ανασφάλεια και η τρέλα.

7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2018
"Επάγγελμα πόρνη" της Λιλής Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.
Δύο ιστορίες, αυτοβιογραφικές, που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

12 και 13 Φεβρουαρίου 2018
"Για την Ελένη", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με τη Μαρία Κίτσου και τον Μάριο Μακρόπουλο.
Στην παράσταση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στη σκηνή την τραγική ιστορία της μεγάλης κρητικιάς Ελένης Παπαδάκη, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της.

17 και 18 Φεβρουαρίου 2018
"Οι κρημνοί", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ανδρέα Μπαλαούρα, με τον Δημήτρη Βασιλειάδη, τη
Μαρία Σεμερτζίδου και τη Ναταλία Τζιαρού.Οι "Κρημνοί" είναι μια θεατρική performance που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης.

17, 18, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018
"Δελτίο ειδήσεων", σε χορογραφία Βερονίκης Τσουγκράνη και ομάδα χορού Β+6, με τη Δέσποινα Κιουμουρτζίδου, την Ευαγγελία Λουσιώτη, τη Μαρία Πίσιου, τη Χριστίνα Σαπουνίδου κ.ά.
Δελτίo ειδήσεων. Εικόνες αμέτρητων ανθρώπων που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς , που θαλασσοπνίγονται, που αντικρίζουν κλειστά σύνορα. Ο ανθρώπινος πόνος ξετυλίγεται καθημερινά μπροστά στα μάτια του τηλεθεατή. Οι ειδήσεις τον καταδιώκουν σαν εφιάλτες, ζωντανεύουν, γίνονται πλάσματα που τον κυνηγάνε και τον τρομοκρατούν. Είναι πολύ αργά για να κάνει κάτι; Κι όμως μπορεί να κάνει μια μικρή κίνηση. Απλά σβήνει την τηλεόραση. 

26, 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2018
"Οργισμένα νιάτα" του Τζον Όσμπορν, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, με την Παρθενόπη Μπουζούρη, την Πέγκυ Τρικαλιώτη, τον Σήφη Πολυζωίδη και τον Χάρη Τζωρτζάκη.
Εφτά Κυριακές. Εφτά εποχές. Εφτά διαφορετικές πόλεις. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα σπίτι στο Σικάγο του ’56, στο Παρίσι του ’62, στο Μιλάνο του ’72, στην Αθήνα του ’81, στη Μόσχα του ’88, στο Βερολίνο του ’91, στο Λονδίνο του ’97. Οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια ιστορία. Η λύσσα ενός αυτοκαταστροφικού πάθους και η πορεία προς την ενηλικίωση. Κι όταν ο Τζίμυ Πόρτερ ενηλικιωθεί, μαζί του θα κλείσει κι ο 20ός αιώνας. Ο τελευταίος -ίσως- αιώνας που οι νέοι πολέμησαν για τα ιδανικά τους.

2, 3, 9 και 10 Μαρτίου 2018
"Νύχτα!" (Yard Gal) της Rebecca Prichard, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, με τη Σίσσυ Δουτσίου και τη Λίλη Τσεσματζόγλου.
Μια παρέα κοριτσιών αρνούνται όλους τους επιβεβλημένους κανόνες και ζουν μόνο την νύχτα αναζητώντας τρόπους για να βγάζουν χρήματα χωρίς να δουλεύουν, να κάνουν σεξ χωρίς να πληγωθούν, να δοκιμάσουν όλες τις ουσίες χωρίς να πεθάνουν, να διαπράξουν όλες τις απαγορευμένες πράξεις χωρίς να συλληφθούν. Με αυτό τον τρόπο διαγράφουν μια απελπισμένη διαδρομή που μαρτυρά την δύναμη και το πάθος, όπως και την εύλογη απόγνωση, τα αδιέξοδα και την θλιβερή βία της ζωής των νέων ανθρώπων σήμερα.

5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 και 27 Μαρτίου 2018
"Himmelweg-O δρόμος για τον ουρανό" του Juan Mayorga, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Γυφτάκη.
Στα μέσα του Β ́ Παγκόσμιου Πολέμου, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων στην Τσεχοσλοβακία, το Theresienstadt Concentration Camp, μεταμορφώθηκε σε θέατρο, προορισμένο να υποδεχτεί την πιο φιλόδοξη θεατρική παράσταση της σύγχρονης ιστορίας. Η σύλληψη της ιδέας ανήκε στη ναζιστική κυβέρνηση του Βερολίνου και στόχευε στη διασκέδαση των ανησυχιών της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις συνθήκες διαβίωσης και την τύχη των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17 και 18 Μαρτίου 2018
"Μπραντ" του Ερρίκου Ίψεν, από την Ομάδα Δυιόσκουρος Φοίνιξ.
Μπραντ είναι ένα όνομα που συναντάται συχνά στη Σκανδιναβία όπως και στη Γερμανία. Νορβηγικά σημαίνει δαυλός, πυρκαγιά. Ο Ίψεν το διάλεξε, όχι μονάχα για να συμβολίσει τη θερμή πίστη του ήρωά του, αλλά και για να δείξει το σκοπό του: να φλογίσει τις ψυχές, όπως λέει σε πολλά μέρη.


ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


28 Ιανουαρίου και 4, 11 και 18 Φεβρουαρίου 2018
"Η μαγεμένη τσιρκοχώρα" από την ομάδα Lotusland.
Το πιο τρελό διαδραστικό καρναβάλι-show που σας ταξιδεύει σε Χώρα Μαγική. Στη χώρα του Τσίρκο! Ηθοποιοί, εναέριες ακροβάτισσες, αθλητές parkour και καλλιτέχνες του δρόμου απ'όλο τον κόσμο, μεταμφιέζονται σε πειρατές, ήρωες, ινδιάνες, γοργόνες, νεράιδες και σας προσκαλούν να παίξετε και να διασκεδάσετε μαζί τους!

4 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 2018
"Μήνες" από τον Μικρό Βορρά, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.
Με οδηγό το γνωστό παραμύθι "Οι μήνες", στο οποίο η κυρα-Καλή παινεύει τον κάθε μήνα για ό,τι καλό μπορεί να φέρει, τα παιδιά παίζουν παιχνίδια της αυλής, αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, με ζωντανή μουσική και ήχους της φύσης από γνωστά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

3, 4, 10, 11, 18, 24, 25, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2018
"Show με τον μάγο Σανκάρα"
Ο έλληνας illusionist Sankara, φτάνει την αδρεναλίνη στα ύψη, παίζει παιχνίδια με τον χρόνο, υπερπηδά τα φυσικά -ανθρωπίνως δυνατά- όρια και μαγνητίζει το μυαλό σε κάθε του show.

17 και 18 Μαρτίου 2018
"Μπαλού Γκαλού Νταλού" της Έρης Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, ελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της Φιλίας, της Συνεργασίας και της Αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Θέατρο Αυλαία (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: