Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Νέριουμ Παρκ': ένα απροσδόκητο θρίλερ σε πρώτη παρουσίαση

Leave a Comment
"Νέριουμ Παρκ" του Josep Maria Miro, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.(23-1-2018)

Ο Ζεράρ και η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι, αγοράζουν το πρώτο τους διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών, το "Nerium Park", στα περίχωρα της μεγαλούπολης που ζουν και εργάζονται.
Το ζευγάρι που είναι εννέα χρόνια μαζί μοιάζει να βρίσκει στο καινούργιο τους διαμέρισμα το ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο αρχικός ενθουσιασμός πολύ γρήγορα υποχωρεί και στη θέση του εισβάλει ο φόβος, η ανασφάλεια και η τρέλα.

"Νέριουμ Παρκ" του Josep Maria Miro, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.

Tο έργο εκτυλίσσεται σε 12 σκηνές, όσοι και οι μήνες ενός έτους, και ο τίτλος του συνδέεται με το επιστημονικό όνομα της πικροδάφνης (Nerium Oleander), ενός διακοσμητικού τοξικού θάμνου που χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση των νέων οικισμών και των οδικών αρτηριών. To "Νέριουμ Παρκ" αναφέρεται στη γενιά της οικονομικής κρίσης, που ενηλικιώθηκε σε ένα αμείλικτα, υλιστικό και ανταγωνιστικό κόσμο και που δε διαθέτει τα ψυχικά εφόδια για να αντιμετωπίσει το κοινωνικό χάος που έφερε μαζί της, η νέα οικονομική πραγματικότητα. Μια δυνατή ιστορία με μεγάλη αγωνία, ένα απροσδόκητο σύγχρονο θρίλερ, που δεν του λείπει το χιούμορ, με εντάσεις και δραματικές κορυφώσεις που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μετάφραση: Els de Paros (Γιάννης Μαντάς, Αλέξανδρος Μπαβέας, Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς)
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα
Μουσική επιμέλεια: Τάσος Πελτέκης
Φωτισμοί : Στράτος Κουτράκης
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη
Teaser: Σιδέρης Νανούδης
Φωτογραφία αφίσας: Θάνος Κωστίκος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαριάνθη Βεζερτζή
Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία: Έλενα Δαμίγου.

Παίζουν: Αγγέλα Μπολέτση, Γιώργος Βεργούλης.

Μια παράσταση της Θεατρική ομάδα ριSκο και του Θεάτρου Αβέρτο.

Θέατρο Αυλαία (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)

Δευτέρα 5, Τρίτη 6, Σάββατο 10, Κυριακή 11, Δευτέρα 19, Τρίτη 20, Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 7€ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, ομαδικό), 5€ (ανέργων)
Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: