Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Το κατεστραμμένο δωμάτιο' στο Θέατρο Κυδωνία

Leave a Comment
"Το κατεστραμμένο δωμάτιο" του Μάθιου Λέντον, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. (13-1-2018)

Η παράσταση "Το κατεστραμμένο δωμάτιο" αρχίζει με κάτι που μοιάζει με την καταγραφή μιας συζήτησης, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να σχολιάσουν την επικαιρότητα. Κάθονται ανάμεσα σε γλάστρες με λουλούδια και φωτιστικά, και συζητάνε για γεγονότα που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια και για την ηθική διάσταση αυτού που είδαν. Γύρω τους κινούνται κινηματογραφικές κάμερες που καταγράφουν κάθε τους λέξη και αντίδραση και την προβάλλουν ζωντανά σε μια μεγάλη οθόνη. Αλλά καθώς η συζήτηση βαθαίνει, σιγά σιγά σαν σε όνειρο, η ατμόσφαιρα αρχίζει να αλλάζει.

"Το κατεστραμμένο δωμάτιο" του Μάθιου Λέντον, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, γεμάτο έμπνευση και όραμα κείμενο-παράσταση που ο Λέντον έγραψε και σκηνοθέτησε με τη συνεργασία της γνωστής ανά τον κόσμο ομάδας του, Vanishing Point, και το οποίο παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου με τεράστια επιτυχία.

Tο έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διερευνά με ποιητικό τρόπο τη σχέση του σημερινού ανθρώπου με τις καταιγιστικές εξελίξεις στον κόσμο, καθώς, σήμερα, οι εικόνες όλων των επί μέρους συμβάντων ξεπηδούν σχεδόν αυτοστιγμεί μπροστά στα μάτια του μέσω της οθόνης του τηλεφώνου, του λάπτοπ ή της τηλεόρασής του. Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις αυτές ή η θέση του ανθρώπου στις μέρες μας περιορίζεται σε μια παθητική αυτάρεσκη κατανάλωση εικόνων, που αποχαυνώνουν τη θέλησή του κι αποκοιμίζουν τη σκέψη του; Το έργο αναλύει την ηθική διάσταση του τι βλέπουμε, και του πώς αντιμετωπίζουμε και συζητάμε για τον κόσμο που παρατηρούμε από το παράθυρό μας. Επανεξετάζει τα προνόμια του δυτικού κόσμου και επισημαίνει τους κινδύνους που τα απειλούν.

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Αισθητική της παράστασης: Μιχάλης Βιρβιδάκης
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Παραγωγή εικόνας: Πάρης Χαμουρίκος
Φωτισμοί και διαχείριση εικόνας: Γαλάτεια Σαραντάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εμμανουήλ Στεφανουδάκης

Παίζουν: Ντία Κοσκινά, Στελλίνα Ιωαννίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Πάρης Χαμουρίκος, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης. 

Θέατρο Κυδωνία (Υψηλαντών 12, Χανιά, τηλ. 28210 92395)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 20:00, από 19 Ιανουαρίου 2018
Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: