Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η ναυς των ονείρων

Leave a Comment
Η παράσταση "Η ναυς των ονείρων" είναι μια σκηνική σύνθεση επτά εικόνων βασισμένη σε αποσπάσματα ερωτικών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, συγκεκριμένα: "Όνειρο στο Κύμα", "Έρωτας στα Χιόνια", "Η Φαρμακολύτρια" και "Υπό την Βασιλικήν Δρυν".


Τα αποσπάσματα έχουν αντληθεί από την ανθολόγηση ερωτικών διηγημάτων του Χριστόφορου Λιοντάκη "Ερωτικός Παπαδιαμάντης", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 
Η παράσταση είναι συνάντηση ενός ελληνικού κειμένου με σύγχρονες μουσικές αναφορές ηλεκτροακουστικής μουσικής και διαδραστικότητα μουσικής-λόγου επί σκηνής. Η σκηνοθέτιδα της παράστασης επισημαίνει: "Στόχος μας, μέσα από αυτή την σύνθεση με κεντρικό θεματικό άξονα τον έρωτα, είναι η ανάδειξη του ηχοποιητικού υλικού της γλώσσας του Παπαδιαμάντη πέραν του νοήματος του κειμένου, μέσω της διαδραστικότητας φωνής και ηλεκτροακουστικής μουσικής επί σκηνής. Οι ηχητικές αναφορές μας εμπεριέχουν την αναζήτηση της σχέσης ήχου και λόγου, έτσι όπως προκύπτει στο μουσικό θέατρο και την σύγχρονη φωνητική μουσική του 20ού και 21ου αιώνα. Βασικός άξονας της ερευνητικής διαδικασίας του project είναι η μουσικότητα του λόγου ως καθαρό ηχητικό συμβάν και πέραν του νοήματος των λέξεων.

Σκηνική σύνθεση -ερμηνεία: Eυαγγελία Θαλασσινή
Μουσική σύνθεση: Γεωργία Καλοδίκη
Φωτογραφίες-φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Βίντεο: Τζένη Κοντοπούλου
Παραγωγή: Ομάδα "Κενός Χώρος"


Στον Πολιτιστικό Χώρο "Κενός Χώρος", (Αγησιλάου 77Α, Κεραμεικός, Αθήνα, τηλ. 6989 455965)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, έως 31 Μαΐου 2014
Εισιτήρια: 8, 5 (φοιτητικό, ανέργων)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: