Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικές Συναντήσεις 2014

Leave a Comment
Οι Θεατρικές Συναντήσεις επιστρέφουν στη Καλαμαριά και στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη". Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2008 και αναβιώνει φέτος μετά από "σιωπή" ορισμένων ετών. Το θεατρικό μενού περιλαμβάνει παραστάσεις που ξεχώρισαν την τρέχουσα θεατρική περίοδο στην αθηναϊκή σκηνή.


Αναλυτικά:

Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Απριλίου 2014
"Οι Χαλασοχώρηδες" του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Στο νησί, παραµονές εκλογών. Μια ξεκαρδιστική πολιτική σάτιρα, πιστή στον λόγο και το πνεύµα του µεγάλου συγγραφέα. Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ’93) δηµοσιεύεται στην εφηµερίδα Ακρόπολις το διήγηµα αυτό. Ο Παπαδιαµάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους, παρουσιάζοντας µε κωµικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισµό της τοπικής κοινωνίας τις ηµέρες των εκλογών.


Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Απριλίου 2014
"Ρωµαίος και Ιουλιέτα για 2" του Ουΐλλιαµ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιµπή.

Οι δύο πρωταγωνιστές του έργου επιστρέφουν στην εποχή µας, για να ξαναζωντανέψουν µέσα από το δικό τους πια πρίσµα την ιστορία τους, την πιο ξακουστή ιστορία έρωτα και θανάτου στον κόσµο. Ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και ντύνονται µε όλους τους ρόλους του έργου προκειµένου να µας µεταφέρουν τα πάθη και τα παθήµατα των δυο ερωτευµένων εφήβων. Δύο ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους της αθάνατης ερωτικής ιστορίας, σ’ ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και µεταµορφώσεων, δηµιουργώντας ένα πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, με βασικό κριτήριο να δοθεί στο ακέραιο και µε χιούµορ η ουσία και η εσώτερη συγκίνηση του έργου.

Σάββατο 3 & Kυριακή 4 Μαΐου 2014
"I love U", σε κείµενα Λούλας Αναγνωστάκη και σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη.

Ένα ταξίδι στον παλλόµενο κόσµο της Λούλας Αναγνωστάκη, µε συναρπαστικά πρόσωπα γυναικών που ταλαντεύονται ανάµεσα στην παραίτηση και την ελπίδα. Ο Σταµάτης Κραουνάκης συνθέτει µια παρτιτούρα ερµηνείας για την Ελένη Ουζουνίδου. Στιγµές γυναικών ή και της ίδιας γυναίκας σε διαφορετικούς χρόνους, µε θραύσµατα από τα έργα: "Σ` εσάς που µε ακούτε", "Αντόνιο ή το µήνυµα", "Η πόλη", "Διαµάντια και µπλουζ", "Ο ήχος του όπλου" και ολόκληρο το έργο "Ο ουρανός κατακόκκινος". Ο κόσµος, η βία, η µοναξιά, η απώλεια, η ελπίδα, το "εγώ δεν βολεύοµαι".


Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Μαΐου 2014
"Η Αφροδίτη µε τη γούνα" του David Ives, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου.

Ο Τόµας, νέος συγγραφέας και σκηνοθέτης, αναζητεί την κατάλληλη πρωταγωνίστρια για το έργο του "Η Αφροδίτη µε τη γούνα", βασισµένο στο οµότιτλο παλιό µυθιστόρηµα του Ζάχερ-Μαζόχ (από όπου και ο όρος µαζοχισµός). Χωρίς αποτέλεσµα. Ώσπου εµφανίζεται σαν σίφουνας η Βάντα... Ακολουθεί ένα κωµικό αλλά επικίνδυνο παιχνίδι ρόλων, φύλων, ανοµολόγητων επιθυµιών. Θέατρο µέσα στο θέατρο, σχόλιο πάνω στην υποκριτική, το έργο του Άιβς απέσπασε το βραβείο Τόνι, ενώ πρόσφατα έγινε ταινία από τον Ροµάν Πολάνσκι.



Σάββατο 10 & Kυριακή 11 Μαΐου 2014
"Περσινή αρραβωνιαστικιά" της Ζυράννας Ζατέλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δεσποινας Αναστάσογλου.


Το πρώτο διήγηµα του πρώτου βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη µεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Ένα ποιητικό παραµύθι που µιλά µε τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωµό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις µύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυµίες, τον φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθηµερινής πραγµατικότητας µε το µεταφυσικό, τη φαντασία και τη µαγεία. Μια ιστορία που βουτάει στο καζάνι της πρώτης αφύπνισης και σοκάρει µέσα από την απλότητα και το χιούµορ της, αποκαλύπτοντας τους µυστικούς και θαυµάσιους µηχανισµούς της ανθρώπινης ψυχής.

Στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, (Μεταμορφώσεως 7-9, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 458591)
Εισιτήρια: 12, 8 (φοιτητικό, ανέργων), 40 (συνδρομή για όλες τις παραστάσεις)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: