Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Eclipses Group Theater

Leave a Comment
Το Εclipses Group Theater δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 στη Θεσσαλονίκη, από μια ομάδα ηθοποιών που ζουν και εργάζονται στη πόλη. Τα ιδρυτικά μέλη του θεάτρου είναι η Ελεονώρα Αϊβαζίδου, ο Χρήστος Αθηνέλης, η Μαρίνα Γκούμλα,

η Ιωάννα Κατσαρού, ο Δημήτρης Μποζίνης, ο Νίκος Νικολαΐδης, ο Νίκος Ορτετζάτος, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος και η Σοφία Τσεκούρα.

Τα μέλη του θεάτρου δραστηριοποιούνται την τρέχουσα περίοδο σε δύο ανεξάρτητους πυρήνες, εκ των οποίων ο ένας εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ενώ ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας τις δικές τους αυτόνομες παραγωγές. Εντούτοις, υπάρχει η προοπτική συνεργασίας όλων των μελών για ένα κοινό εγχείρημα στο άμεσο μέλλον.

Πρώτη παραγωγή ήταν το π-Roject που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και στο Μόντρεαλ. Μια παράσταση βασισμένη στους Πέρσες του Αισχύλου, ένα ταξίδι διαλόγου ανάμεσα στο παρελθόν και στο σήμερα της ελληνικής πραγματικότητας. Την παράσταση σκηνοθέτησε η Zishan Ugurlu, καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας Actors without borders. Παραστάσεις δόθηκαν στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης και στο θέατρο La Mama, αλλά και στο Διεθνές Fringe Festival του St.Ambroise στο Μόντρεαλ.

Η πρώτη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη έγινε με το Τράβα μαλλί... ανεβαίνουμε, που παρουσιάστηκε σε εναλλακτικούς, μη θεατρικούς χώρους. Μια ξέφρενη μουσικοθεατρική αναδρομή στις αγαπημένες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. 
Εκτός παραδοσιακής θεατρικής σκηνής παρουσιάστηκαν και οι επόμενες παραγωγές. Το Lol είναι μια διασκευή του θεατρικού έργου του Κρίστοφερ Ντουράνγκ, Γελώντας άγρια. Δύο δραματικά κωμικοί και ακίνδυνα προκλητικοί μονόλογοι για τις επιθυμίες, τους φόβους και τις ελπίδες του σύγχρονου ανθρώπου, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Αμπουμόγλι και Γρηγόρη Παπαδόπουλου. 
Η παράσταση Rainbow nights είναι ένα τρίωρο one man show του ηθοποιού Νίκου Ορτετζάτου, που ντύνει τους στίχους με ήχους και τις αισθήσεις με μουσικές. 

Τον Δεκέμβριο του 2012 ανέβηκε στο Studio Vis Motrix της Θεσσαλονίκης, το έργο της Ρεζά ντε Βετ, Το μαύρο νερό, σε σκηνοθεσία Ελεονώρας Αϊβαζίδου. Ένα έργο σκοτεινό που κινείται ανάμεσα στον μαγικό ρεαλισμό και την μαύρη κωμωδία.

Για τη θεατρική περίοδο 2013-2014 το Eclipses Group Theater, προετοιμάζει τον μονόλογο του Νίκου Ορτετζάτου, Το θηρίο, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: