Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Οι τρεις σωματοφύλακες

Leave a Comment
Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι φιλοδοξώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Εκεί γίνεται φίλος με τους τρεις σωματοφύλακες Άθω, Πόρθο και Άραμι, κι όλοι μαζί μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες, 
που ξεκινούν από τις συμπλοκές τους με τους φρουρούς του δολοπλόκου καρδινάλιου και φτάνουν μέχρι την εμπλοκή τους στην ερωτική ιστορία της βασίλισσας με τον δούκα του Μπάκιγχαμ. Απ’ τα ταξίδια στο Λονδίνο για τις υποθέσεις της βασίλισσας, μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ με τον στρατό του βασιλιά, οι τέσσερις φίλοι παραμένουν αχώριστοι, κάνοντας σύνθημά τους το "Ένας για όλους και όλοι για έναν". 
Οι Τρεις Σωματοφύλακες γράφτηκαν το 1844 και έχουν διασκευαστεί για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα) για το παιδικό και νεανικό κοινό, απλοποιεί την πλοκή του πρωτοτύπου, διατηρώντας τη ζωντάνια των διαλόγων του συγγραφέα. Η προσθήκη τραγουδιών υπογραμμίζει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, ενώ το σύνθημα "Ένας για όλους και όλοι για έναν", σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες στο σχολείο τους και στη γειτονιά τους.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Οι τρεις σωματοφύλακες του Αλέξανδρου Δουμά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Απόδοση, Διασκευή, Στίχοι: Ξένια Γεωργοπούλου
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Βούρος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Χορογραφία: Δημήτρης Κυανίδης
Σπαθογραφία: Σόνια Ψωμιάδη
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Video Art: Γιάννης Πειραλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Δελίνα Βασιλειάδου
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν: Στράτος Ανούδης, Λουκία Βασιλείου, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Αναστασία Δαλιάκα, Έφη Δρόσου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Νικόλαος Κεπεσίδης, Λευτέρης Λιθαρής, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Σταύρος Μπίλλιος, Δαμιανός Νικολαΐδης, Νίκος Νικολαΐδης, Δημήτρης Παπιόπουλος, Γιάννης Πλακίδης, Θανάσης Ρέστας, Αλεξία Σαπρανίδου, Στέργιος Τζαφέρης, Φίλιππος Τσαουσέλης, Βασίλης Τσόρλαλης, Ορέστης Χαλκιάς.

Συμμετέχουν οι ακροβάτες Camilla Bombardini, Ασημίνα Πολυχρονίου, Βύρωνας Σκούρης, Θανάσης Τζιόβας
και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Ελευθερία Αγγελίτσα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στέλιος Καλλιστράτης, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Χρήστος Τσαβλίδης, Μαρία Χάνου.

Μια παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε.

Στο Βασιλικό Θέατρο, (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Κυριακή στις 11:00 & 15:00, από 6 Οκτωβρίου 2013.
Εισιτήρια: 10 ευρώ.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: