Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Athens Plaython Festival 2013

Leave a Comment
Το Athens Plaython για δεύτερη χρονιά φέρνει στην πόλη μια γιορτή παιχνιδιού. Φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Helidra και τέσσερα θέατρα δρόμου.

 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες μας καλούν να παίξουμε παιχνίδια εμπνευσμένα από τους ευρωπαϊκούς μύθους των δράκων, να μαθούμε νέες τεχνολογιές και να συζητησουμε, μα για τι άλλο ....το παιχνίδι στην πόλη.

Η Αθήνα γίνεται για δύο μέρες (14 & 15 Σεπτεμβρίου 2013) η πόλη του παιχνιδιού. Αφετηρία ο σταθμός του Θησείου και προορισμός οι γειτονιές της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εργαστήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης, ομιλίες για την ανάπτυξη της συμμετοχικότητας και της δημιουργικότητας μέσα από το παιχνίδι.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από τις 11 το πρωί, στην αφετηρία δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετεχει σε μια σειρά παιχνιδιών.

Κάποια από τα παιχνίδια του Φεστιβάλ:
Guardians of the Frontier, από τους Larks.
Είστε έτοιμος να προστατέψετε την Αυτοκρατορία απο μια επικείμενη εισβόλη; Χαμένοι στην έρημο θα πρέπει να επιλέξετε στρατηγικές αποστολές. Αλλά προσοχή στους Κατασκόπους! Ενα ομαδικό παιχνίδι κυνηγητού και στρατηγικών αποφάσεων αλλά και... κατασκοπίας.

Knights of the Holy Fail, από τους XAK.
Ένα ελεύθερο παιχνίδι πόλης βασισμένο στον κλασικό "μαντηλοπόλεμο", στο οποίο παρεμβάλλεται ένα ιπποτικό τουρνουά με πέντε mini games. Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε την αιώνια Αποτυχία;

Steal And Build, από τους Zoediblom & NadieDeNadie.
Είναι κακό στην πόλη να χτίζεις παλάτια; Φτιάξε την ομάδα σου, διάλεξε το ρόλο σου, χτίσε το οχυρό σου και εξόντωσε τον αντίπαλο. Κάν’ τον να τρέχει και να μη φτάνει. Στο "steal and build" ακρίτες και κλέφτες συναγωνίζονται στο χτίσιμο και την προστασία του χρωματιστού οχυρού τους.

Codepoetry: Eπιδρομή Στην Πόλη, από τον Ιωάννη Δημητριάδη και τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου.
Ανακαλύψτε κρυμμένα ποιήματα στους τοίχους της πόλης με θέμα τους Ακρίτες, τους αυτόκλητους τιμωρούς και τους φρουρούς κάθε λογής "συνόρων". Μέσα από το "codepoetry: επιδρομή στην πόλη", οι παίχτες καλούνται να ζήσουν την ποίηση έξω από το καθιερωμένο πλαίσιο, συνδυάζοντας την με παιχνίδι ανακάλυψης και τεχνολογίας και να τη βιώσουν συγχρόνως ως ομαδική-προφορική εμπειρία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
http://athensplaython.org/


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: