Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν παρουσιάζει...

Leave a Comment
Το Θέατρο Τέχνης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του τη θεατρική περίοδο 2013-2014, στο νεοελληνικό έργο, ακολουθώντας την παράδοση που ξεκίνησε και καθιερωσε ο ιδρυτής του, Κάρολος Κουν.

Βασικός πυλώνας του χειμερινού ρεπερτορίου είναι η αναβιωση της παράστασης Ο δρόμος περνά από μέσα, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, στο Υπόγειο της οδού Πεσμαζόγλου.
Εκεί θα παρουσιαστεί και το -βραβευμένο με Α' Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς- έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου, Η απειλή.

Τα Δευτερότριτα το Υπόγειο γίνεται βήμα για νέους και καταξιωμένους έλληνες συγγραφείς. Οκτώ καινούργια έργα (διαρκειας μιας ώρας το καθένα), εμπνευσμένα από τη σύγχρονη πραγματικότητα θα παρουσιαστούν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.

Τα έργα είναι:
Όλη η πόλη το κουβεντιάζει των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη
Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο του Αλέξη Σταμάτη
Ασκήσεις για γερά γόνατα του Ανδρέα Φλουράκη
Τον άυλο εσένα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
Αλμανάκ της Μαριάννας Κάλμπαρη
La petite mort των Μισέλ Φάις, Σάκη Σερέφα και Γιάννη Δούμου
Έναν φιδέ κι ακίνητος! του Σάκη Σερέφα
Να ζεις του Γιάννη Δούμου.

Στη δεύτερη στέγη του θεάτρου, στην οδό Φρυνίχου, η θεατρική περίοδος ανοίγει με την παραγωγή της ομάδας Oper(o), Αναμονή για τη νύχτα. (26, 28 & 29 Σεπτεμβρίου).
Ακολουθούν οι Ευτυχισμένες μέρες του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα, με τη Ναταλία Τσαλίκη, ενώ τη σαιζόν θα κλείσει μια μουσικοθεατρική performance του Γιώργου Κοτανίδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Δευτέρα και Τρίτη στη Φρυνίχου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση Λα Μοσκέτα του Ρουζάντε, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, ενώ η παιδική σκηνή προτείνει για φέτος ένα αφιερωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με τίτλο Μια ζωή σαν παραμύθι. Το κείμενο έγραψε η Άντρη Θεοδότου και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δεγαΐτης.

Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν 
  • Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.
  • Φρυνίχου 14, Πλάκα, Αθήνα.
Πληροφορίες: 210 3222760.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: